Beste tips over afkolven

Beste tips over afkolven

Bij gebruik van een borstkolf, zoals Lansinoh’s enkele elektrische compact borstkolf, is het handig een ontspannende routine te ontwikkelen. Dit helpt met het toeschieten van moedermelk en het initiëren van de melkstroom en maakt de ervaring comfortabeler.

Hier zijn een paar tips om je te helpen succesvol te kolven:

  1. Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is gehydrateerd blijven. Drink een glas water voordat je gaat kolven en drink nog een glas tijdens het kolven.
  2. Sommige dingen die je kunnen helpen de melkstroom te stimuleren zijn een foto van je baby bij de hand te hebben, iets dat naar je baby ruikt, bijvoorbeeld een deken uit de wieg, een geluidje (filmpje) van je baby te horen of te bekijken.
  3. Er zijn ook speciale producten die kunnen helpen, bijvoorbeeld Lansinoh’s Thermoperles 3-in-1 warme of koude borsttherapie. Deze kun je 15 seconden in de magnetron leggen en om je borstkolf heenleggen om te helpen de melkstroom op gang te brengen.
  4. Het beste tijdstip om te kolven is ‘s ochtends. Je hebt dan de meeste melk.
  5. Als je tepels pijnlijk aanvoelen tijdens het kolven, kun je na het kolven Lansinoh HPA Lanoline gebruiken om de pijn te verlichten. Zorg er ook voor je tepel zich in het midden van de trechter bevindt om de pijn te verminderen.
  6. Kolf totdat de melkstroom vertraagt en schakel dan over naar de andere borst. Ga niet te lang door anders krijg je pijn.

En tot slot: vergeet niet om te ontspannen!

Merci pour votre inscription