Een borstkolf selecteren

Een borstkolf selecteren

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen als je besloten hebt om borstvoeding te geven, is het kiezen van een borstkolf om melk af te kolven. Er zijn veel opties, elk met hun eigen doel en hun eigen voordelen. Lansinoh heeft enkele richtlijnen samengesteld om een borstkolf te kiezen om de beslissing zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.

De eerste beslissing die je maakt bij de aankoop van je borstkolf is of je een handkolf (met handbediening) of een elektrische borstkolf wilt. Je moet rekening houden met hoe vaak je kolft, hoe lang je de kolf gaat gebruiken, en hoeveel tijd je hebt om melk af te kolven.

Handmatige borstkolven

Handbediende kolven zijn ideaal als je zo nu en dan afkolft, bijvoorbeeld als je zo nu en dan een avondje uitgaat of voor korte periodes wanneer je niet bij je baby kunt zijn. Ze zijn meestal licht en compact en dus gemakkelijk in je tas mee te nemen. En je hoeft je geen zorgen te maken over stroomvoorziening of lawaai – de meeste handmatige borstkolven zijn geruisloos. Sommige vrouwen vinden dat hun polsen snel vermoeid raken bij gebruik van een borstkolf, dus zorg ervoor dat je een kolf koopt met een ergonomisch ontworpen handvat. Misschien vind je dat het enige tijd duurt om het beste ritme te vinden, maar met een beetje oefenen zal dit wel lukken. Handkolven zijn gemakkelijker te gebruiken wanneer je borsten vol zijn dan wanneer ze zacht zijn. Overweeg een handmatige borstkolf met 2 fasen – de toeschietfase en de expressiefase – om het kolven gemakkelijker, sneller en effectiever te maken. Sommige pompen bieden nu ook compatibiliteit tussen de kolfflessen en moedermelk zuigflessen.

Elektrische borstkolven

Elektrische borstkolven zijn de beste optie als je regelmatig kolft of als je weer aan het werk gaat. Ze zijn ook zeer nuttig als je beperkte tijd hebt, want ze zijn sneller dan handmatige kolven. Overweeg een elektrische borstkolf die afzonderlijk instelbare zuigkracht en cyclus niveaus heeft, omdat dit je in staat stelt instellingen te gebruiken die het meest lijken op de manier waarop de baby zuigt. Het is ook nuttig om een kolf te hebben die in twee fases werkt: één om het toeschieten van de melk te stimuleren en een tweede voor efficiënt kolven. Sommige elektrische kolven zijn verrassend licht, dus je zou hier rekening mee kunnen houden. Sommige elektrische borstkolven kunnen gebruikt worden met batterijen of stroom. Dit zorgt voor flexibiliteit voor wat betreft waar en wanneer je wilt kolven.

Enkele of dubbele elektrische borstkolven

Alle moeders weten hoe belangrijk tijdbesparing is en een dubbele elektrische borstkolf stelt je in staat om melk in de helft van de tijd af te kolven, omdat je gelijktijdig twee borsten kunt afkolven. Het afkolven van beide borsten gelijktijdig blijkt ook het prolactineniveau te stimuleren en verhoogt de melkproductie effectiever dan gebruik van een enkele borstkolf.*

Je kunt er ook voor kiezen om een borstkolf -beha te gebruiken. Hiermee houd je beide handen vrij om gelijktijdig je mobiele telefoon of computer te gebruiken en in contact te blijven met vrienden of zelfs om te werken. Een dubbele borstkolf is ook een voor de hand liggende optie als je een tweeling hebt, of als borstvoeding wordt vertraagd na de geboorte of wanneer jij en je baby regelmatig voor langere tijd niet bij elkaar zijn.

Een enkele elektrische borstkolf is vooral ideaal als je gelijktijdig wilt kolven en borstvoeding wilt geven. Deze is ook goedkoper dan een dubbele elektrische borstkolf en misschien ook makkelijker om mee te nemen wanneer je onderweg bent.

 

Merci pour votre inscription