Tips voor een geslaagde kolfsessie

Tips voor een geslaagde kolfsessie

Veel vrouwen vinden kolven maaar vervelend. Het is natuurlijk ook een heel andere situatie dan als de baby live aan de borst drinkt! Veel moeders klagen erover weinig melk af te kolven en dat de melkstroom moeizaam op gang komt. Hier enkele tips om van het kolven een aangename situatie te maken:

Ontspanning is het sleutelwoord voor een geslaagde kolfsessie

Bij het gebruik van een kolf, zoals de elektrische kolf COMPACT, is het van belang om een ontspannen sfeer te creëren, die zal helpen om de melkstroom op gang te laten komen.

Verder is het van belang jezelf gehydrateerd te houden. Drink een glas water voordat je begint te met kolven en houd een ander glas naast je tijdens het kolven.

Andere dingen die je kunnen helpen je melkstroom te stimuleren zijn bijvoorbeeld een foto van je baby (uitgeprint of op je telefoon), iets dat naar je baby ruikt, zoals een deken of het horen van je baby’s geluidjes op een filmpje.

Er zijn ook producten die kunnen helpen, bijvoorbeeld de Lansinoh’s Thermoperles 3in1 Breast Therapy het kan helpen je melkstroom te op gang te brengen. Leg de pads 15 seconden in de magnetron en leg het vervolgens rondom je borstkolf. Door hun perfecte vorm en soepelheid kunnen de TheraPearls tijdens de kolfsessie gebruikt worden om extra stimulans te geven middels warmte.

Pak er een paar lekkere snacks bij voor jezelf: een paar stuks fruit, gedroogd fruit zoals dadels of noten en amandelen, een stukje chocolade of andere voedzame en energierijke snacks. Want wees eerlijk: als borstvoedende en/of kolfmama heb je altijd honger!

Wat is het beste moment om melk af te kolven?

Kolf ‘s ochtends af, dit is wanneer je de meeste moedermelk hebt.

Als je tepels pijnlijk aanvoelen tijdens het kolven, gebruik dan Lansinoh HPA Lanoline om je tepels te verzachten na de kolfsessie. Zorg er ook voor dat je tepel in het midden van de trechter zit om de pijn te verminderen. Als je merkt dat de melkstroom vertraagt tijdens het kolven, ga dan niet te lang door en schakel over naar de andere borst.

Bewaar de melk vervolgens in onze bewaarzakjes of bewaarflesjes.

Fijne kolfsessie! 

Merci pour votre inscription