Je baby aankleden rekening houdend met de temperatuur

Je baby aankleden rekening houdend met de temperatuur

Bij het kiezen van babykleding is de zomer vaak de grootste zorg voor ouders. Als de baby te warme kleding draagt, kan hij warmte-uitslag krijgen, en bij te lichte kleding kan zijn lichaam worden blootgesteld aan te hoge temperaturen, zonnebrand en zelfs zonnesteek. Het is belangrijk om er in de zomermaanden voor te zorgen dat je baby niet te warm wordt, omdat er verband is aangetoond tussen warmte en wiegendood omdat baby’s dieper slapen als ze warm zijn.

Raadpleeg onze tips om ervoor te zorgen je baby koel blijft tijdens de zomermaanden:

  • Kies de juiste kleding – als je het grootste deel van je tijd binnenshuis bent, kies dan loszittende, lichte kleding gemaakt van katoen dat transpiratie beter absorbeert. Een goede regel is om de baby te kleden op de manier waarop jijzelf gekleed bent. Als je buitenshuis bent, kleed je baby in een licht gekleurde lange broek, T-shirt met lange mouwen en een muts om zijn hoofdje en gezicht te beschermen.
  • Zorg voor goede ventilatie – baby’s transpireren niet goed en hebben problemen hun eigen temperatuur te regelen, dus zij hebben meer kans om oververhit te raken. Laat je baby nooit achter in een warme kamer of in een geparkeerde auto. Zelfs een paar minuten kan zeer gevaarlijk zijn!
  • Gebruik een zomervriendelijke babydraagzak – de combinatie van lichaamswarmte van de ouder en de beperkte ruimte kan tot gevolg hebben dat de baby snel te warm wordt. Probeer een draagzak die is gemaakt van nylon in plaats van een zware stof. Haal de baby direct uit de draagzak als hij een rode kleur krijgt.
  • Houd de baby gehydrateerd – zelfs als de baby niet transpireert, kan hij in de zomer toch uitdrogen. Als hij een rood gezicht heeft, warm aanvoelt, snel ademt en onrustig wordt, kan hij uitgedroogd zijn. Vloeistoffen regelmatig aanvullen met borstvoeding.

Tijdens de winter moet je ervoor zorgen dat de baby warm en droog blijft. Hier zijn onze beste tips voor de koudere maanden:

  • Creëer een knusse slaapomgeving – kies warme lakens voor het kinderbedje. Flanel is een goede keuze. Zachte, warme slaapzakken uit één stuk houden de baby de hele nacht warm en voorkomen dat hij zich onder de dekens wriemelt.
  • Gemakkelijke kleding – een skipakje biedt uitstekende bescherming tegen koud weer en is ideaal in de wintermaanden. Kleed je kind in een sneeuwpak voordat je naar buiten gaat. Zorg ervoor dat je het pak uittrekt zodra je weer binnen bent om te voorkomen dat je baby te warm wordt.
  • Muts en wanten – een zachte muts beschermt tegen de kou. Als de handjes van de baby’s bloot zijn wanneer je buiten bent, bescherm ze met wanten. Wanten met een koord zijn ideaal om te voorkomen dat de baby ze uittrekt of verliest. Vergeet niet om de muts af te doen wanneer je weer naar binnen gaat.

Let op de kamertemperatuur – de beste temperatuur voor de babykamer is tussen 16ºC en 20ºC. De temperatuur zal ’s nacht variëren, maar als je de wieg van je baby uit de tocht houdt en uit de buurt van de verwarming, kun je snel bepalen wat de beste situatie is. Als je op erg koude nachten de verwarming aan houdt, zet hem dan op een lage stand.

 

Merci pour votre inscription