Perineum massage

Perineum massage

Voorbereiding van het perineum op de bevalling door middel van perineum massage

Er zijn verschillende mogelijkheden om zich goed op de geboorte van een baby voor te bereiden en ervoor zorgen dat het herstel goed verloopt.  Perineum massage wordt vóór de bevalling door professionals aanbevolen vanaf de 34ste week van de zwangerschap (einde van de 8e maand) om het risico op rupturen tijdens de bevalling te voorkomen.

Om het perineum te masseren is een plantaardige olie aan te bevelen, zoals de biologische Perineum Massage olie van Lansinoh, die een milde en aangename textuur en geur heeft, afgestemd op de gevoelige huid van het vrouwelijk lichaam.

Hoe wordt perineum massage uitgevoerd?

Was je handen grondig en houd je nagels kort en schoon. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk voordat je aan de massage begint. Voor een zwangere vrouw is een liggende houding in bed met veel kussens achter de rug vaak prettig. Je kunt het ook gemakkelijker vinden om het perineum staand te masseren: plaats één been op de rand van het bad of een stoel om dit te doen. Sommige vrouwen vinden het ook handig om de massage op het toilet uit te voeren.

Smeer een paar druppels Lansinoh® BIO massageolie op het perineum, het gebied tussen de vaginale ingang en de anus. Let op: de olie is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik bij het masseren en strekken van het perineum. Het is niet nodig om inwendig te masseren omdat de vagina van nature vochtig is.

De 3 stappen van perineum massage :

Perineum massage
  1. Masseer eerst beide kanten van het schaambeen (vulva) met kleine cirkelvormige bewegingen om het weefsel op te warmen.
  2. Steek je duim twee tot drie centimeter in de vagina. Strek het weefsel tussen je duim en wijsvinger. Masseer vervolgens het perineum met kleine cirkelvormige bewegingen.
  3. Stel je een wijzerplaat voor. Masseer van 6:00 tot 3:00 en van 6:00 tot 9:00. Strek tenslotte zachtjes met je duim naar 5 en 7 uur.

Masseer je perineum gedurende 5 tot 10 minuten. Je kunt ook een massage krijgen van je partner. Als je onzekerd bent of twijfelt of massage goed voor je is, bespreek het met je verloskundige of gynaecoloog.

Deze producten worden speciaal voor jou aangeboden

 

Merci pour votre inscription