F.A.Q.

Veel gestelde vragen

VRAAG ANTWOORD
Does Lansinoh guarantee its products? Some products have a warranty, but many are personal care items and cannot be returned once opened.

If the product is defective, Lansinoh will replace the defective portion or repair the item. If you are dissatisfied, we will work with you to solve the problem, but we do not offer refunds. Please note that every woman has different pumping and breastfeeding experiences, so we cannot guarantee success or the amount of breastmilk you will produce by using any of our products.

Why do mums get engorged? At around the third day postpartum mum’s breasts may swell (engorgement); but luckily this is a temporary condition. Breastfeeding frequently during this period is the best way to alleviate engorgement, it can sometimes be challenging though as your baby may have trouble latching on properly to engorged breasts. Try to perservere with it and our Latch Assist can help drawing out the nipple if needed.
Waar zijn de Lansinoh mOmma flessen en NaturalWaveTM spenen van gemaakt? De fles, ring en dop zijn gemaakt van polypropeen (PP) kunststof en bevatten geen chemicaliën, additieven of BPA en BPS. De NaturalWaveTM spenen zijn gemaakt van 100% siliconen, die ook BPA- en BPS-vrij zijn.
Zijn de flesjes van mOmma® BPA-vrij? De flesjes mOmma® zijn gemaakt van polypropyleen. Dit is een kunststof die geen chemicaliën bevat en BPA-vrij is.
Wat is BPA en BPS en waarom moet ik een fles kiezen die deze stoffen niet bevat? BPA of bisfenol A is een chemische stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt voor de productie van polycarbonaat kunststoffen. Het fungeert als een oestrogeen-vervanger en staat bekend als hormoonverstoorder. Studies hebben BPA in verband gebracht met kanker, depressie, diabetes type 2, hartziekte en een aantal andere aandoeningen. BPA kan vooral gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap en voor jonge kinderen – waardoor veel overheden BPA hebben verboden in de productie van babyflessen en andere producten.

BPS of bisfenol S is een alternatief voor BPA en wordt door sommige fabrikanten gebruikt als weekmaker in plaats van BPA. BPS is een hormoonverstoorder en wordt als onveilig beschouwd, maar is momenteel toegestaan ​​in de productie van babyflessen en soortgelijke producten.

Omdat veiligheid een topprioriteit is voor Lansinoh, hebben wij proactieve maatregelen getroffen om ervoor te zorgen de Lansinoh®mOmma® flessen en spenen zowel BPA- als BPS-vrij zijn.
Wat maakt de Lansinoh® flessen verschillend van andere flessen? De Lansinoh® fles maakt deel uit van de nieuwe Lansinoh Pump-Store-Feed oplossing, zodat mama’s met dezelfde fles kunnen afkolven, bewaren en voeden. De fles is compatibel met Lansinoh's 3 borstkolven: Manuele Borstkolf, Enkele Elektrische Borstkolf en 2in1 Borstkolf. De fles is compatibel met de NaturalWave™ speen, die speciaal ontworpen is om mama’s te helpen bij het wisselen tussen borst- en flesvoeding, met de geruststelling dat uw baby weer aan de borst zal gaan als ze weer bij elkaar zijn. Mama’s kunnen de fles ook gebruiken om hun moedermelk te bewaren. Flessen met een wijde hals zijn gemakkelijk te reinigen. Ze beschikken tevens over de NaturalWave™ speen die de ‘golfbeweging’ van uw baby’s tong en daarmee een natuurlijke orale ontwikkeling bevordert, waardoor een probleemloze overgang tussen borst- en flesvoeding mogelijk is..
Wat is het Air Ventilation System (AVS)? Het Air Ventilation System® reduceert de luchtinname, waardoor winderigheid en de symptomen vaak geassocieerd met koliek en kieskeurigheid worden verminderd.
Hoeveel stroomniveaus zijn beschikbaar met de NaturalWaveTM spenen? De Lansinoh® NaturalWave® spenen zijn beschikbaar met langzame, medium en snelle melkstroom, afhankelijk van uw baby’s behoeften. Melkstroomvoorkeuren van baby's hebben vaak te maken met de manier waarop ze zich voeden aan de borst. Het is bekend dat de voorkeuren van baby’s verschillen. Wij bieden daarom drie keuzes, omdat één stroomniveau niet voor alle baby's werkt.
Ik heb langzame, medium en snelle spenen – is er een manier om ze te herkennen? Dit staat aangegeven op de onderrand van de speen. Op de langzame speen staat "Size 2S", op medium speen staat "Size 3M" en op de snelle speen staat "Size 4L".
Kan ik een speenborstel gebruiken om de speen schoon te maken? Indien nodig kunt u een speenborstel gebruiken om de NaturalWave™ speen schoon te maken – het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de borstel niet door het gaatje te steken; het gaatje is erg klein en het silicone kan worden beschadigd. U kunt spenen in een warm sopje weken, afspoelen en aan de lucht drogen, of in het bovenste rek van de vaatwasser plaatsen.
What is the suction strength of the Lansinoh® Manual Breast Pump? The Lansinoh® Manual Breast Pump is designed not to exceed 250mmhg. The Easy-Express handle enables you to adjust the suction strength according to your comfort.
What do the 1 leaf, 2 leaves, 3 leaves on the Style setting mean? There are three different pumping styles mums can choose from to maximise their comfort and efficiency in extracting milk. These different styles are denoted by one, two and three leaves on the circular mode button.  Every mum is different, so we recommend that you try each of the pumping style modes to determine which one works best and is most comfortable for you.
Can I use parts from the previous models of Lansinoh Double Electric Breast Pumps? No, the parts are not interchangeable between the Affinity Pro Double Electric Breast Pump and the 2in1 Electric Breast Pump.  
How long will the pump work with a new set of batteries? You can expect the pump to run for approximately 2 hours with 6 AA alkaline batteries.
How do I know when to stop expressing? When you are nearing the end of a pumping session, the streams of your milk will begin to slow or stop and/or your breasts will feel softer and less full. A breast is never truly “empty,” but it will be apparent with these clues that your body has released as much milk as it will at that particular session and you can stop expressing.
How do I thaw my milk if frozen in your bags? When thawing your milk it is important to handle it as gently as possible to preserve all the valuable nutrients. If the bags have been stored flat they will take less time to thaw. Breastmilk frozen in our bags can be thawed in the refrigerator or at room temperature. You may also place the sealed bag in a bowl of warm tap water but never use extremely hot or boiling water.
Waarom verpakt u elk borstkompres apart? Is dat niet slecht voor het milieu? Wij verpakken elk kompres apart omdat het elk kompres schoon en hygiënisch houdt en u in staat stelt ze in uw tas te doen zonder zorgen te hebben dat ze niet sanitair zijn wanneer u ze gebruikt. Voor mama’s die de voorkeur geven aan een wegwerp borstkompres met een plastic omhulsel, bieden wij onze Wasbare Borstkompressen die gemaakt zijn van katoen en herbruikbaar zijn.
Kan ik Therapearl® 3-in 1 Breast Therapy en HPA samen gebruiken? Er is geen reden waarom mama’s HPA® Lanolin en Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy niet samen kunnen gebruiken. Maar u kunt de Therapearl® schoonmaken na het verwijderen van de borst omdat Lanolin op de Therapearl® kan zijn achtergebleven.l®.
Van welk type plastic zijn uw zakjes gemaakt? De moedermelk bewaarzakjes van Lansinoh zijn gemaakt uit 100% nieuw plastic. Alleen met gebruik van nieuw gemaakt plastic kunnen wij er zeker van zijn dat er geen ongewenste en mogelijk schadelijke weekmakers in uw melk terechtkomen. Ze zijn vervaardigd van FDA-goedgekeurde Food Grade LDPE (lage densiteit polyethyleen) en LLDPE (lineaire lage densiteit polyethyleen).
Zijn Lansinoh® Flessen & Spenen vaatwasmachinebestendig? Lansinoh® flessen en NaturalWave™ spenen kunnen in het bovenste rek van een vaatwasser worden geplaatst. Voor een langere levensduur van de NaturalWave™ speen adviseren wij echter om de speen voorzichtig met de hand af te wassen.
Kan ik Lansinoh® flessen en spenen in kokend water steriliseren? De Lansinoh® flessen en NaturalWave™ spenen kunnen in vijf minuten in kokend water gesteriliseerd worden. Zorg ervoor dat er voldoende water in de pan is en dat de onderdelen drijven en niet in aanraking komen met de bodem of zijkanten van de pan. Dit kan ze doen smelten.
Moet de dop op de speen worden geschroefd bij het verwarmen in een microgolfoven? Wij adviseren moedermelk of een andere vloeistof voor een baby of peuter NIET op te warmen in een microgolfoven, omdat de melk onregelmatig wordt opgewarmd en dit hete plekken kan veroorzaken. Een te hoge temperatuur vernietigt de voedingsstoffen van de moedermelk. Wij raden u tevens af om een fles in uw microgolfoven op te warmen.
Heeft u een speen met een wijde hals? De NaturalWave™® speen heeft een wijde hals. Dit maakt het gemakkelijker om uw baby te laten toehappen op dezelfde manier waarop het met een wijd open mond toehapt bij borstvoeding.
Kan de Lansinoh® NaturalWave® speen worden gebruikt met andere flessen? De Lansinoh® NaturalWave® speen is ontworpen voor Lansinoh® flessen en past niet op andere flessen met een wijde hals. Wij raden het gebruik van onze speen met andere flessen af, omdat wij onze speen niet hebben getest op flessen van andere fabrikanten.
Hoe vaak moet ik de NaturalWave™ speen vervangen? Wij adviseren dat u de speen dagelijks controleert op slijtage of schade en om de speen elke 7 weken te vervangen. Als u merkt dat het silicone is gescheurd of op andere wijze is beschadigd, adviseren wij dat u de speen weggooit. Wij adviseren ook om de speen niet bloot te stellen aan direct zonlicht, hitte of een ontsmettingsmiddel ("sterilisatieoplossing") langer dan is aanbevolen in de aanwijzingen omdat dit de speen kan verzwakken.
Waar kan ik de Lansinoh® Fles met NaturalWave™ speen kopen? De Lansinoh® Flesjes en spenen zijn momenteel beschikbaar bij Dreambaby en bij uw apotheek.
Wanneer moet ik beginnen met flesvoeding? Uitsluitend borstvoeding wordt aanbevolen voor de eerste zes maanden en daarna in combinatie met andere voeding tot de leeftijd van twee jaar. Het wordt aanbevolen dat u borstvoeding in de eerste zes weken een routine maakt en pas daarna begint met flesvoeding om uw baby afgekolfde moedermelk te voeden.
Zijn de Lansinoh® flessen compatibel met de rest van het Lansinoh assortiment? De flessen zijn compatibel met zowel onze handkolven en elektrische borstkolven, zodat u melk kunt kolven, bewaren met gebruik van de meegeleverde sluitdop en uw baby kunt voeden door de NaturalWave™ speen op dezelfde fles te bevestigen.
Is de Lansinoh® handkolf vaatwasmachinebestendig? Alle onderdelen in de Lansinoh® handkolf zijn vaatwasmachinebestendig. Om verlies te voorkomen en de levensduur te verlengen, adviseren wij de witte klep, siliconen membraam steel en het ComfortFit™ borstschild handmatig te wassen.
Is de Lansinoh®  handkolf BPA- en BPS-vrij? Ja, de Lansinoh® handkolf is BPA- en BPS-vrij. De flessen zijn gemaakt van polypropyleen kunststof die noch chemicaliën, noch toegevoegde stoffen bevatten.
Wat is BPA/BPS? Waarom is het afgeraden om producten te kiezen die deze stoffen bevatten? BPA of bisfenol A is een chemische stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt bij de productie van polycarbonaat kunststoffen. Het fungeert als een oestrogeen-vervanger en staat bekend als hormoonverstoorder. Studies hebben BPA in verband gebracht met kanker, depressie, diabetes type 2, hartziekte en een aantal andere aandoeningen. BPA kan vooral gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap en voor jonge kinderen. Veel overheden hebben BPA verboden in de productie van babyflessen en andere producten.

BPS of bisfenol S, een alternatief voor BPA wordt door sommige fabrikanten gebruikt als weekmaker in plaats van BPA. BPS is een hormoonverstoorder en wordt als onveilig beschouwd, maar is momenteel toegestaan ​​in de productie van babyflessen en soortgelijke producten.

Omdat veiligheid een topprioriteit is voor Lansinoh, hebben we proactieve maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de Lansinoh® handkolf BPA- en BPS-vrij is.
Waar is de Lansinoh® handkolf van gemaakt? De onderdelen van de handkolf zijn gemaakt van polypropyleen, siliconen, polyethyleen en SEPS.
Kan ik van de Lansinoh® handkolf rechtstreeks in de Lansinoh® moedermelk bewaarzakjes kolven? Omdat de Lansinoh® moedermelk bewaarzakjes een dubbele ritssluiting hebben, passen ze niet op de borstkolven of de elektrische borstkolven. U kunt echter melk rechtstreeks afkolven in de fles en vervolgens de moedermelk overbrengen in de moedermelk bewaarzakjes of gebruik maken van de sluitdop meegeleverd met de handkolf om het recipiënt te verzegelen.
Ik heb een borstkussen in een grotere maat nodig - is deze beschikbaar voor de Lansinoh® borstkolf? Ja, de Lansinoh borstkolf wordt geleverd met een standaard borstkussen.

Als u een grotere maat nodig heeft, neem dan contact op met onze klantenservice via info@lansinoh.be of bel ons op 078 484 421 en wij zullen u helpen met een grotere maat.
Is er garantie op de Lansinoh® borstkolf? Lansinoh streeft ernaar om producten van de hoogste kwaliteit te bieden. Als u een probleem heeft of mankementen vaststelt, neem dan contact met onze klantenservice via info@lansinoh.nl of bel ons op 078 484 421 en wij zullen samen met u het probleem oplossen.
Welke instellingen kan ik veranderen tijdens het gebruik van de 2in1 Elektrische Borstkolf? De Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf is ontworpen om het natuurlijke drinkpatroon van baby’s na te bootsen en kent twee fases: ‘let-down' (toeschieten), die de melkstroom stimuleert door snelle en korte zuigkracht en 'expression’ (melkstroom), die de melkstroom maximaliseert met langere, diepe zuigkracht. Met de faseschakelaar kunt u gemakkelijk van de ene naar de andere fase overschakelen. In de expressiefase heeft u tevens de keuze tussen 3 verschillende kolfstijlen. U kunt deze verder aanpassen aan uw comfort door één van de acht verschillende zuigniveaus te selecteren.
Hoe kan ik schakelen tussen de Stimulatie en de Extractie fases ? U kunt eenvoudig schakelen tussen de 2 fases met de faseschakelaar. De borstkolf start automatisch in de toeschietfase wanneer u het apparaat inschakelt en schakelt na twee minuten over naar de expressiefase. Zodra u terug wilt keren naar de toeschietfase, of indien u de expressiefase zou willen overslagen voor de 2 minuten verstreken zijn, drukt u op de faseschakeltoets.
Welke cyclus en zuiginstellingen gebruikt de kolf wanneer de toeschietfase is beëindigd? De toeschietfase duurt twee minuten, tenzij u eerder besluit over te schakelen naar de expressiefase met de faseschakelaar. Zodra de kolf is overgeschakeld naar de tweede fase – ‘expression’ – staat de kolf in de onderstaande instellingen: Kolfstijl – 2 blaadjes; en zuiginstelling – niveau 3. U kunt dan uw gewenste kolfstijl selecteren en het zuigniveau verhogen of verlagen.
Hoeveel cycli heeft de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf? De kolf heeft 87-125 cycli/minuut in de stimulatiefase en 37 tot 95 cycli/minuut in de expressiefase.
Wat is het instelbereik van de zuigkracht van de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf? In de stimulatie-modus is het bereik van de kolf 55-140 mmHg en in de expression-modus 80-220 mmHg per seconde. Er zijn 8 zuigkrachtinstellingen en 3 kolfstijlen beschikbaar om optimaal comfort en efficiëntie te selecteren.
Is er een ideale instelling voor een maximale melkstroom voor de 2in1 Elektrische Borstkolf? Omdat elke vrouw anders is en mama’s verschillend reageren op borstkolven, is er geen ideale instelling. We hebben echter de 2in1 Elektrische borstkolf ontworpen om het natuurlijke zuigpatroon van uw baby na te bootsen en hebben voor uw comfort en maximale melkproductie optimale kolfinstellingen toegepast. Wij raden mama’s aan om de 3 kolfstijlen uit te proberen en de + en - toetsen te gebruiken om de meest comfortabele instelling te bepalen.
Zijn de onderdelen van de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf vaatwasmachinebestendig? Let op: Slangen en de Y-verbinding of witte kolfstekker mogen nooit worden gewassen of gesteriliseerd.

Alle onderdelen, met uitzondering van de slangen, y-aansluiting en kolfaansluiting, zijn vaatwasmachinebestendig, maar wij adviseren om de witte kleppen en membranen met de hand te wassen, omdat ze kwetsbaar zijn en de werking van de kolf kunnen beïnvloeden als ze door intensief wassen of agressieve schoonmaakmiddelen worden beschadigd. Alle onderdelen, met uitzondering van de slang, y-aansluiting, witte kolfaansluiting en borstkussens, kunnen met stoom gesteriliseerd worden in een microgolfovenzak volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikanten.

Zorg ervoor dat alle onderdelen van de kolf helemaal droog zijn voor gebruik om optimale werking te verzekeren.

.
Kan ik reserveonderdelen van een ander merk gebruiken met de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf? De onderdelen van de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf zijn speciaal ontwikkeld voor onze kolf teneinde de hoogste kwaliteit en effectiviteit te verzekeren. Wij raden het gebruik van vervangende onderdelen van een andere kolf af, want dit kan de werking nadelig beïnvloeden. Het gebruik van onderdelen van een andere kolf zal de garantie nietig maken.
Waarin verschilt de nieuwe Lansinoh® 2in1 van de Affinity Pro™ Dubbele Elektrische borstkolf? De Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf heeft onze nieuwe flessen met wijde hals en maakt deel uit van ons nieuwe pump-store-feed systeem. Hiermee kunnen ouders dezelfde fles gebruiken om de moedermelk te kolven, te bewaren door gebruik van de meegeleverde sluitdop, en de baby te voeden door de NaturalWave™ speen aan de fles te bevestigen.
Werkt de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf met batterijen? Ja, u kunt 6 AA batterijen (niet meegeleverd in de verpakking) met de kolf gebruiken of u kunt de voedingsadapter (meegeleverd in de verpakking) gebruiken. Wij adviseren het gebruik van alkaline batterijen. Geen oplaadbare batterijen gebruiken. Vervang alle batterijen op hetzelfde moment. Geen oude en nieuwe batterijen combineren. Als de batterijen in de kolf zijn geplaatst terwijl de voedingsadapter is aangesloten, zal de kolf de voedingsadapter als stroomvoorziening gebruiken. .
Kan ik moedermelkbewaarzakjes gebruiken om in af te kolven? Omdat Lansinoh Moedermelk bewaarzakjes een dubbele ritssluiting hebben, passen ze niet op een borstkolf, maar u kunt ze gebruiken als u bereid bent de zak met uw hand tegen de kolf te houden.
Is de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf vergelijkbaar met andere beschikbare kolven? De 2in1 Elektrische Borstkolf is ontworpen als een gesloten systeem. Dit voorkomt dat melk in de slangetjes of motor achterblijft. Dit is hygiënischer en veiliger voor uw baby omdat het systeem zo verontreinigingen in de lucht, bacteriën en schimmelgroei door vocht in de slang of de kolf voorkomt. Bovendien is de kolf het enige product met drie kolfstijlen die u kunt instellen. Dit biedt u de beste opties voor optimale melkproductie en comfort.
Wat is het verschil tussen de 2in1 Elektrische Borstkolf en de Enkele Elektrische Borstkolf? De Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf stelt mama’s in staat melk gelijktijdig van beide borsten te kolven, is tijdbesparend en kan ook worden gebruikt als een enkele elektrische kolf. Het apparaat beschikt over een LCD-scherm dat nuttige informatie weergeeft met betrekking tot de ingestelde fase, de kolfstijl, en het zuigniveau. Dit helpt mama’s hun favoriete instellingen te bepalen en later opnieuw in te stellen. Op het scherm zijn de kolftijden en stroomvoorzieningopties eveneens zichtbaar (batterijen of lichtnet). De Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf biedt de mogelijkheid te kiezen tussen drie verschillende kolfstijlen en 8 verschillende zuigkrachtniveaus. De Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf heeft 6 verschillende zuigkrachtniveaus.
Is de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf een gesloten systeem? Ja, al onze elektrische kolven zijn gesloten, hygiënische systemen. Dankzij een speciaal ontworpen membraan en membraandop wordt voorkomen dat melk in de slangen of motor achterblijft. Dit is belangrijk vanuit hygiënisch oogpunt (condensatie en/of melk in slangen kan schimmels en bacteriën veroorzaken) en vanuit het oogpunt dat elke druppel van uw melk belangrijk is voor u en uw baby.d baby.
Wat gebeurt er als ik per ongeluk de slang schoonmaak – kan de slang dan nog worden gebruikt? De slang hoeft niet te worden schoongemaakt omdat afgekolfde melk niet in aanraking komt met de slang. Als u de slang per ongeluk schoonmaakt, kunt u hem losmaken van de membraandop en de kolf een paar minuten aanzetten om te controleren of de lucht en eventuele condensatie binnenin het apparaat wordt verwijderd. Als u resterende condensatie of iets dat op schimmels lijkt constateert, moet u de slang weggooien en contact opnemen met onze klantenservice om een ​​nieuwe slang te kopen.g.
Hoe weet ik wanneer ik moet stoppen met kolven? Wanneer u bijna aan het einde van een kolfsessie bent, zal de melkstroom vertragen of stoppen en/of zullen uw borsten zachter en minder vol aanvoelen. Een borst is nooit echt helemaal "leeg", maar deze signalen maken duidelijk dat uw lichaam genoeg melk heeft vrijgegeven tijdens de kolfsessie en kunt u stoppen met kolven.
Wat is de garantie voor de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf? De garantie voor de Lansinoh® 2in1 Elektrische Borstkolf is twee jaar geldig vanaf de datum van de oorspronkelijke aankoop of ontvangst. Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, neem dan contact op met onze klantenservice.  Zij kunnen u helpen bij het oplossen van problemen en reserveonderdelen leveren.
Welke instelkeuzes biedt de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf? De Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf is ontworpen om het natuurlijke voedingspatroon van uw baby na te bootsen en heeft twee fasen: ‘let-down’ (toeschieten) en ‘expression’ (melkstroom). De ‘let-down’ of ‘toeschietfase’ gebruikt snelle en korte zuiging om de melkstroom op gang te brengen. De expressiefase maximaliseert de melkstroom met langere, diepere zuigkracht. In elk van deze twee fasen kunnen mama’s de zuigkracht instellen. De kolf heeft een keuze van 6 verschillende zuigniveaus.
Hoe kan ik schakelen tussen de Stimulatie en de Extractie fases? U kunt eenvoudig schakelen tussen de 2 fases met de faseschakelaar. De borstkolf start automatisch in de toeschietfase wanneer u het apparaat inschakelt en schakelt na twee minuten over naar de expressiefase. Zodra u terug wilt keren naar de toeschietfase, of indien u de expressiefase zou willen overslagen voor de 2 minuten verstreken zijn, drukt u op de faseschakeltoets.
Wat zijn de standaardinstellingen van de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf? De toeschietfase duurt twee minuten, tenzij u eerder besluit over te schakelen naar de expressiefase met de faseschakelaar. In elke fase staat de standaard zuigkracht op niveau 1. U kunt de zuigkracht naar wens verhogen tot 6.
Is er een ideale zuiginstelling bij gebruik van de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf? Omdat iedere vrouw anders is, is er geen ideale instelling die geschikt is voor elke moeder. Wij adviseren het gebruik van de + en - toetsen om de meest comfortabele en doeltreffende zuigkracht in te stellen in beide fasen – ‘toeschiet’ en ‘expressie’.
Zijn de onderdelen van de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf vaatwasmachinebestendig? Let op: Slangen en de witte pompaansluiting mogen nooit worden gewassen of gesteriliseerd.

Alle onderdelen, met uitzondering van de slang- en kolfaansluiting, zijn vaatwasmachinebestendig, maar wij adviseren de witte kleppen en membranen met de hand te wassen. Deze zijn kwetsbaar en kunnen de werking van de kolf beïnvloeden als ze beschadigd of gescheurd zijn door intensief schoonmaken of agressieve schoonmaakmiddelen. Alle onderdelen, met uitzondering van de slang, witte pompaansluiting en borstkussens, kunnen stoomgesteriliseerd worden in een microgolfovenzak volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikanten.

Zorg ervoor dat alle onderdelen van de kolf voor gebruik helemaal droog zijn om optimale werking te verzekeren.
Kan ik reserveonderdelen van een ander merk gebruiken met de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf? De onderdelen van de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf zijn speciaal ontwikkeld voor onze kolf om het hoogste kwaliteitsniveau en doeltreffendheid te verzekeren. Wij raden het gebruik van vervangende onderdelen van een andere kolf af, want dit kan de werking nadelig beïnvloeden. Het gebruik van onderdelen van een andere kolf doet ook de garantie vervallen.
Werkt de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf op batterijen? Ja, u kunt 6 AA batterijen (niet meegeleverd in de verpakking) met de kolf gebruiken of u kunt de voedingsadapter (meegeleverd in de verpakking) gebruiken. Wij adviseren het gebruik van alkaline batterijen. Geen oplaadbare batterijen gebruiken. Vervang alle batterijen op hetzelfde moment. Geen oude en nieuwe batterijen combineren. Als de batterijen in de kolf zijn geplaatst terwijl de voedingsadapter is aangesloten, zal de kolf de voedingsadapter als stroomvoorziening gebruiken.
Kan ik rechtstreeks kolven in de Lansinoh® Moedermelk bewaarzakjes? Helaas kunt u niet rechtstreeks in de Lansinoh® Moedermelk bewaarzakjes kolven omdat ze een dubbele ritssluiting hebben en daarom niet goed op de kolf kunnen worden aangesloten.
Is de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf een gesloten systeem? Ja, al onze elektrische kolven zijn gesloten, hygiënische systemen. Door een speciaal ontworpen membraan en membraandop wordt voorkomen dat melk in de slangen of motor achterblijft. Dit is belangrijk vanuit hygiënisch oogpunt (condensatie en/of melk in slangen kan schimmels en bacteriën veroorzaken). Bovendien is elke druppel van uw melk belangrijk voor u en uw baby.
Wat gebeurt er als ik per ongeluk de slang schoonmaak – kan de slang dan nog worden gebruikt? De slang hoeft niet te worden schoongemaakt omdat afgekolfde melk niet in aanraking komt met de slang. Als u per ongeluk de slang schoonmaakt, kunt u hem losmaken van de membraandop en de kolf een paar minuten aanzetten om te controleren of de lucht en eventuele condensatie binnenin het apparaat wordt verwijderd. Als u resterende condensatie of iets dat op schimmels lijkt constateert, moet u de slang weggooien en contact opnemen met onze klantenservice om een ​​nieuwe slang te kopen.
Wat is de garantie voor de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf? Voor de Lansinoh® Enkele Elektrische Borstkolf geldt een garantie van twee jaar vanaf de oorspronkelijke aankoop of ontvangst. Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenmedewerkers zullen u graag helpen bij het oplossen van uw problemen en de levering van reserveonderdelen..
Waar kan ik reserve kolfonderdelen krijgen? Mocht u reserveonderdelen voor een Lansinoh® Borstkolf nodig hebben, neem dan contact op met onze klantenservice via info@lansinoh.be of bel ons op 078 484 421.
Hoe werkt Lansinoh HPA® Lanolin? Borstvoeding is een natuurlijk proces maar niet altijd vanzelfsprekend of zonder hindernissen. Als u behalve lichte gevoeligheid ook pijnlijke tepels ervaart tijdens het voeden, zijn er een paar aanpassingen nodig om u volledig te laten genieten van uw baby aan de borst. Het allerbelangrijkste is een goede aanlegtechniek en een dagelijkse verzorging van de borsten.

U zult binnen een paar dagen een geschikte en gevoelloze voedingshouding vinden maar in de tussentijd kan Lansinoh HPA® Lanoline verlichting bieden en u de gelegenheid geven om ontspannen te voeden. Het gebruik van Lansinoh HPA® Lanoline biedt het perfecte wondgenezing. Vochtige wondgenezing impliceert het behoud van de nodige vocht op het tepelhof door het aanbrengen van een geschikte zalf op het beschadigde gebied. Daardoor zal de behouden interne vocht de huid helpen herstellen. Uw huid zal soepel en zacht aanvoelen in plaats van broos en droog. Beschadigde weefsel die op deze manier gehydrateerd wordt, herstelt zonder korst en maakt het aanleggen weer mogelijk.
Zijn uw bewaarzakjes herbruikbaar? Lansinoh Moedermelk bewaarzakjes zijn voor eenmalig gebruik.
Kan ik mijn moedermelk in uw zakjes in de microgolfoven doen? Wij raden u af om uw moedermelk in de microgolfoven te verwarmen, omdat dit de waardevolle voedingsstoffen en vitamientjes in uw melk doodt. Bovendien kunnen plaatselijk gevaarlijke hete plekken ontstaan die uw baby’s mondje kunnen verbranden.
Zijn Lansinoh® Flessen & Spenen vaatwasmachinebestendig? Lansinoh® flessen en NaturalWave™ spenen kunnen in het bovenste rek van een vaatwasser worden geplaatst. Voor een langere levensduur van de NaturalWave™ speen adviseren wij echter om de speen voorzichtig met de hand af te wassen.
Mijn baby beet op het kompres en de gel kwam eruit - wat moet ik doen? Het materiaal dat wordt gebruikt om de melk te absorberen is een superabsorberend polymeer (SAP). Het is vergelijkbaar met wat in babyluiers wordt gebruikt; het begint als een poeder en zodra het in contact komt met melk, wordt het omgezet in een gel. We kunnen u verzekeren dat SAP niet giftig is, maar het is natuurlijk niet bedoeld voor inname. Als u denkt dat er een kans is dat uw baby polymeer heeft binnen gekregen, adviseren we dat u contact opneemt met uw arts. Als uw arts informatie van ons nodig heeft, zijn wij graag bereid om te helpen.
Er was gel op mijn borst toen ik mijn baby ging voeden. Wat is dit? De reden dat Lansinoh's borstkompressen zo absorberend zijn, is dat ze een fijn poeder in de structuur bevatten. Dit is een superabsorberend polymeer (SAP). Wanneer de melk toeschiet en begint te stromen, verandert het poeder in een gel. Dit is het proces dat u droog houdt. Als u gel op uw borst vindt, betekent dit waarschijnlijk dat deze uit het borstkompres op uw huid lekt, hetzij omdat het kompres gescheurd is, hetzij omdat het te verzadigd was met melk. Dit kan het geval zijn bij sterk lekkende borsten of omdat het borstkompres te lang werd gebruikt.  Een oplossing is om het borstkompres vaker te vervangen als u denkt dat dit de oorzaak zou kunnen zijn. Omdat onze kompressen zo absorberend zijn, kan het de indruk wekken dat er niet veel melk lekt, maar soms is dit wel het geval.

Of het is mogelijk dat het kompres gescheurd was en dat u polymeer gel op uw huid heeft gekregen. (Als dat het geval is, kunnen wij een terugbetaling bieden, maar controleer eerst de andere mogelijkheden).
Zijn ze beschikbaar in verschillende maten en kleuren? Nee, dat zijn ze niet. Bent u geïnteresseerd in kompressen in verschillende maten en kleuren? Wij hechten grote waarde aan feedback van onze klanten en geven uw suggesties graag door aan ons productontwikkelingsteam.
Kan ik slapen met borstkompressen? Ja, veel mama’s vinden onze kompressen zeer absorberend, vooral 's nachts. Het enige wat we zouden aanraden is dat u de kompressen ‘s nachts vervangt als ze verzadigd raken.
Zijn ze gemaakt van kunststof? De achterkant van het kompres is een weefsel met een dunne laag laminaat. Deze dunne laminaatlaag is nodig om te verzekeren dat vocht in het wegwerp borstkompres wordt vastgehouden. Anders zou lekkende melk het kompres doordringen en uit de achterkant lekken.
Mijn kompres blijft niet goed zitten onder mijn beha. Draag ik het verkeerd? Als uw kompres niet goed op zijn plaats blijft, adviseer ik het gebruik van plakkertjes op de achterkant van het kompres om verschuiving te voorkomen. U kunt het kompres ook volledig verwijderen voordat u de flap van de voedingsbeha naar beneden trekt omdat dit soms kan leiden tot verschuiving van het kompres.
Welke materialen worden gebruikt in de Latch Assist? Het gedeelte met de trechtervorm dat de borst raakt is gemaakt van polypropyleen, de paarse bol is gemaakt van natuurlijke rubber.
Wat is Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy? Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy is een niet-toxische warme of koude herbruikbare kompres om pijn, zwelling, stuwing, verstopte melkkanalen of mastitis tegen te gaan. Het kan ook met uw borstkolf worden gebruikt om het toeschieten te stimuleren en een snellere melkstroom te bevorderen.
Is Therapearl® 3-in 1 Breast Therapy BPA- en ftalaat-vrij? Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy is BPA- en ftalaat-vrij.
Bevat Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy latex? Therapearl® 3-in1 Breast Therapy bevat geen latex.
Zijn de parels in Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy Packs niet-toxisch? Waar zijn ze van gemaakt? De parels in de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy zijn niet-toxisch en gemaakt van een super absorberend polymeer.
Is Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy herbruikbaar? TheraPearl® packs zijn herbruikbaar en uw pack zal langer meegaan als u ze goed behandelt. Verwarming boven de aanbevolen tijd van 15 seconden kan uw Therapearl 3-in-1 Breast Therapy vernietigen.
Hoe verschilt Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy van andere producten? Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy is het enige product met drie toepassingen in één. Het kan gebruikt worden als koude therapie om congestie te behandelen/verlichten, als hete therapie om mastitis en verstopte melkkanalen te verlichten, en als heet/warm hulpmiddel om kolftijd te verminderen.
Wat is congestie en hoe kan Therapearl® 3-in 1 Breast Therapy helpen? In het beginstadium van borstvoeding hebben mama’s vaak zwelling bij het aanmaken van melk. Dit wordt stuwing genoemd. Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy kan worden gebruikt als een koude therapie om stuwing te behandelen.
Wat is mastitis en hoe kan Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy helpen? Mastitis is een ontsteking van de borst die kan worden veroorzaakt door obstructie, infectie en/of allergie. Mastitis komt meestal voor in de eerste 2-3 weken van borstvoeding, maar kan in elk stadium van het geven van borstvoeding optreden. Mastitis kan abrupt optreden, en treft meestal slechts één borst.

Normale aanbevelingen voor de behandeling van mastitis zijn warmte (met een warm/heet kompres), massage, rust, en het legen van de borst (door borstvoeding of kolven). Soms vereist het antibiotica als de symptomen in 12-24 uur niet verbeteren of als de moeder acuut ziek wordt.

Therapearl® 3-in1 Breast Therapy packs kunnen warm/heet direct op de borst worden aangebracht, voor en na borstvoeding en tussen voedingen of kolfsessies door, om pijn en ontsteking te verlichten.

Voor meer informatie over Mastitis, de symptomen en wat kan helpen, kunt u terecht op onze pagina over het onderwerp – mastitis
Wat is een verstopt melkkanaal en hoe kan Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy helpen? Een verstopt (of geblokkeerd) melkkanaal is een plek in de borst waar melkstroom wordt belemmerd. De tepelporie kan verstopt zijn (vaak melkblaasjes genoemd) of de obstructie kan dieper in de melkkanalen zijn. Een verstopt melkkanaal treedt meestal geleidelijk op in een van de borsten.

Mama’s merken meestal een harde knobbel of wigvormige plek van stuwing in de nabijheid van de verstopping die gevoelig, warm, gezwollen of rood gekleurd is. De moeder kan zo nu en dan ook plaatselijke gevoeligheid of pijn voelen, zonder een duidelijke knobbel of plaats van stuwing. De plaats van de verstopping kan veranderen.

Een verstopt melkkanaal zal doorgaans pijnlijker voelen voordat u borstvoeding geeft en minder nadat u borstvoeding heeft gegeven. De knobbel bij de geblokkeerde plek voelt na de borstvoeding meestal kleiner. Borstvoeding op de getroffen kant kan pijnlijk zijn, vooral bij het toeschieten.

Er zijn meestal geen symptomen voor een verstopt melkkanaal, maar lage koorts (minder dan 101.3°F/38.5°C) kan optreden.

Een verstopt melkkanaal kan ook leiden tot:

Tijdelijke vermindering van melkproductie en de hoeveelheid afgekolfde melk van de getroffen borst. Dit is normaal en extra borstvoeding/afkolven zorgt er meestal voor dat de melkproductie na korte tijd weer normaliseert.
Afscheiding van "strings" of korrels van dikke melk of vet-lijkende melk.
Nadat een verstopt melkkanaal of mastitis is verholpen, is het gebruikelijk dat de plek ongeveer een week rood blijft of een gekneusd gevoel heeft.

Een verstopt melkkanaal kan worden veroorzaakt door:

Stuwing of onvoldoende melkverwijdering (veroorzaakt door problemen met toehappen, ineffectief zuigen, tongriempje of andere anatomische variaties, tepelpijn, slaperige of afgeleide baby, overaanbod, haastige borstvoeding, het beperken van de tijd van uw baby aan de borst, gebruik van een borstschild, een tweeling of meerling, geblokkeerde tepelporiën, enz.)
Incidentele/overgeslagen borstvoeding (vanwege tepelpijn, tandjes krijgen, overmatig gebruik van fopspeen, drukke moeder, moeder weer aan het werk, uw baby gaat plotseling langer slapen, planning, vervangingen, abrupt stoppen met speenvoeding, etc.).
Druk op het melkkanaal (van vingers, strakke beha of kleding, slaaphouding, luiertas, etc.).
Ontsteking (door letsel, bacteriële-/schimmelinfectie, of allergie).
Stress bloedarmoede, verzwakte immuniteit

Normale aanbevelingen voor de behandeling van geblokkeerde melkkanalen zijn warmte (met een warm/heet kompres), massage, rust, en het legen van de borst (door borstvoeding of kolven). Soms vereist het antibiotica als de symptomen na 12-24 uur niet verbeteren of als de moeder acuut ziek wordt.

Therapearl® 3-in1 Breast Therapy packs kunnen warm/heet direct op de borst worden aangebracht, voor en na borstvoeding en tussen voeding of kolfsessies door, om pijn en ontsteking te verlichten.
Waarom bevordert de warmte van de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy de melkstroom? Studies hebben aangetoond dat het toeschieten en de afgifte van moedermelk met een warme borst beter is dan met een koude borst. Door de Therapearl te verwarmen en om het borstkolf borstkompres te wikkelen, wordt het toeschieten van melk gestimuleerd en begint melk waarschijnlijk sneller te stromen. (bron: Effect of Warm Breastshields on Breast Milk Pumping, JHL, 27(4) 331-338, Kent et al.)
Hoe breng ik de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy aan op het borstkolf borstkompres? Terwijl u de paarse cover gebruikt, kunt u de elastische band losmaken en om het kompres wikkelen. Vervolgens de elastische band weer vastmaken.

Om te verwijderen, voorzichtig losmaken door uw vingers langs de sluiting te plaatsen en voorzichtig uit elkaar te trekken. Niet uit elkaar trekken zonder eerst met uw vingers te verankeren.
Werkt de Therapearl® op alle maten borstkolf kussens (handbediende en elektrische)? Door de elastische band op de cover zou de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy bruikbaar moeten zijn op alle handbediende en elektrische borstkolven.
Kan ik de  Therapearl® gebruiken als mijn tepels ruw en pijnlijk zijn? Therapearl® is niet ontwopen om pijnlijke en beschadigde tepels te verhelpen omwille van de opening in het midden.  Lansinoh heeft HPA Lanoline om pijnlijke en beschadigde tepels te behandelen.
Moet ik de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy verwarmen terwijl de cover is aangebracht? Ja, het product is ontworpen om in de cover te worden verwarmd, maar controleer altijd de temperatuur van uw pack voordat u het op uw huid legt!
Kan ik de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy cover wassen? Ja, u kunt de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy cover samen met uw normale, vuile was wassen.
Kan ik Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy gebruiken terwijl ik mijn baby borstvoeding geef? Het zou moeilijk zijn Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy te gebruiken terwijl u borstvoeding geeft omdat uw baby moeite zou hebben om goed toe te happen. Wij raden u aan de Therapearl® voor en na de borstvoeding te gebruiken of met uw borstkolf om te helpen met het toeschieten.
Kan ik de Therapearl® voor andere toepassingen gebruiken nadat ik stop met borstvoeding geven? Ja, u kunt uw Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy gebruiken als koude/warme therapie voor andere pijnen. We adviseren het gebruik als bijtring niet.
Hoe gebruik ik Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy tijdens het kolven? De packs maximaal 15 seconden in de microgolfoven verwarmen en om de buitenkant van de borstschilden wikkelen terwijl u aan het kolven bent. Vastzetten met de clip op de buitenkant van de paarse mouw.
Hoe kan ik mijn  Therapearl® ? U kan uw Therapearl® zachtjes reinigen met zeep, alcohol of detergent en 1 minuut laten drogen.
Hoe lang blijft de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy warm of koud? Therapearl® packs zijn ontworpen om warm of koud te blijven en een therapeutisch effectieve temperatuur te bewaren voor een door een arts aanbevolen tijd van 20 minuten. Als u van plan bent het product opnieuw aan te brengen, moet u 20 minuten wachten. Sommige van onze klanten hebben ons verteld dat ze de voorkeur geven aan packs die gekoeld zijn in de koelkast in plaats van in de diepvries. Raadpleeg uw arts als u niet zeker weet wat het beste voor u werkt.
Kan ik de Therapearl® direct vanuit de diepvries in de microgolfoven verwarmen? Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy kan direct uit de diepvries in de microgolfoven worden verwarmd. Maar wees zeer voorzichtig het pack niet te oververhitten. Controleer de temperatuur van het pack alvorens het aan te brengen omdat oververhitting letsels kan veroorzaken of de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy beschadigen.
Wat gebeurt er als ik mijn Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy te lang verwarm? Oververhitting of langdurige gebruik kan letsels of zelfs brandwonden veroorzaken. Verwarming langer dan de aanbevolen tijd van 15 seconden kan uw Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy beschadigen. Het is normaal dat de Therapearl® iets uitzet bij verwarming gedurende de aanbevolen tijd. Als u de Therapearl® per ongeluk langer dan de aanbevolen tijd verwarmt en merkt dat het als een ballon opblaast, de microgolfoven onmiddellijk uitschakelen. Wacht totdat het pack afkoelt en daarna voorzichtig weggooien. Bij twijfel, of als uw pack tekenen van vervorming vertoont, het pack weggooien – een pack dat is oververhit mag niet worden hergebruikt. Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy kan exploderen door oververhitting.
Kan ik slapen met het pack? TheraPearl® packs zijn ontworpen om therapeutisch effectief en veilig te zijn maar wij adviseren niet dat u met een verwarmd of gekoeld pack slaapt.
Kan een TheraPearl® pack op open wonden worden gebruikt? TheraPearl® packs zijn niet bedoeld om op open wonden te worden gebruikt.
Kan ik de onderdelen van de handkolf steriliseren in kokend water? U kunt de handkolf steriliseren door alle onderdelen ervan tien minuten lang in water af te koken. Zorg ervoor dat u een grote pan gebruikt met voldoende water zodat alle onderdelen vrij kunnen drijven en niet in aanraking komen met de pan.
Moet ik mijn Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy vóór een koude therapie 2 uur bevriezen? U kunt uw pack voor onbepaalde tijd in de diepvriezer laten, of even kort laten afkoelen. Sommige klanten geven de voorkeur aan "koel" in plaats van ijskoud, dus ze bewaren hun packs in de koelkast.
Kan ik mijn Therapearl® 3-in 1 Breast Therapy later als bijtring voor mijn kind gebruiken? Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy moet niet worden gebruikt als een remedie voor kinderziektes of als bijtring.
Ik heb mijn Therapearl® enige tijd gebruikt en de parels beginnen te breken. Is dit normaal? De parels zullen bij gebruik breken. Dit is volkomen normaal, en uw Therapearl® blijft functioneren, ook met gebroken parels.
Hoe weet ik wanneer het tijd is om mijn Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy weg te gooien? U moet uw pack weggooien als het is doorboord is of op andere wijze is beschadigd.
Wat moet ik doen als ik mijn Therapearl® blijf gebruiken, maar de pijn niet verdwijnt? Medische hulp inroepen.
Kan ik de Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy op mijn huid plaatsen zonder de paarse mouw? De Therapearl® kan direct op uw huid worden aangebracht, maar zorg ervoor dat u eerst de temperatuur controleert.
Kan ik mijn Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy gebruiken als ik zwanger ben? Gefeliciteerd! Wij raden u aan uw arts te vragen of Therapearl® 3-in-1 Breast Therapy een geschikt product is voor u en uw specifieke situatie.
Zijn er medische condities die gevaarlijk kunnen zijn als ik een TheraPearl® gebruik? Therapearl® is door een arts ontwikkeld voor veilig en therapeutisch effectief gebruik, maar er zijn een aantal voorwaarden die het risico op bevriezing verhogen. Raadpleeg uw arts als u denkt dat één van deze punten betrekking op u heeft. Vooral mensen die bètablokkers nemen zijn gevoelig. Bètablokkers verminderen de bloedstroom naar de huid. Ook rokers, mensen met diabetes, perifere neuropathie, plaatselijke ischemie, arteriosclerose, koude urticaria, hypertensie, reumatoïde artritis, paroxysmale koude hemoglobinurie, of het fenomeen van Raynaud behoren tot de risicogroepen. Een laag lichaamsvetpercentage, vaak een conditie bij sporters en ouderen, verhoogt ook de kans op bevriezing. Bovendien moeten mensen die lijden aan oververmoeidheid, uitdroging of ondervoeding of die alcohol hebben gedronken voorzichtig zijn bij het gebruik Therapearl® 3-in-1 packs.
Wat betekent het "CE"-merkteken op een TheraPearl® pack? Het CE-merkteken op ons product geeft aan dat een TheraPearl® pack voldoet aan de eisen van de Europese Economische Ruimte (EER) voor ons type medische product. Deze vereisten hebben betrekking op ondermeer risicobeheer, kwaliteitsbewaking en veiligheid.
Hoe komt het dat uw kompressen zo absorberend zijn? Wat is polymeer? De doeltreffendheid van het Lansinoh kompres is het resultaat van de constructie van het product en de materialen die gebruikt worden in het productieproces. Tijdens het uniek proces met warmte en lucht wordt papierpulp omgezet in "pluizig pulp". Dit wordt vervolgens gecombineerd met een superabsorberend polymeer in de vorm van een poeder. Dit mengsel wordt tussen twee lagen papierweefsel aangebracht. Een niet-geweven stof wordt dan over het weefsel geplaatst om voering te creëren die droog blijft. Deze voering trekt moedermelk en vocht uit de huid en in de kern van het kompres, waar het door het super absorberende polymeer wordt opgenomen en omgezet in een gel. De weefsellagen rondom het polymeer verzekeren dat het vocht wordt opgesloten in de kern van de papierpulp en het polymeer. Dit unieke proces houdt zowel de huid van de moeder als haar kleding droog.
Is Lansinoh Lanolin veilig voor mijn baby? Lansinoh HPA® Lanoline hoeft niet verwijderd te worden vóór een voeding, het is de zuiverste en veiligste tepelcrème die verkrijgbaar is. In tegenstelling tot andere types lanoline, bereiken wij deze kwaliteit door een uniek raffinageproces die filtreert en onzuivere geuren en kleuren verwijdert. Dit proces wordt uitgevoerd bij lage temperaturen zonder bleekmiddelen. Onze lanoline Lansinoh bevat geen toegevoegd water, geen chemicaliën en geen parfum. Lansinoh tepelcrème is gemaakt van 100% zuivere hypoallergeen HPA® lanoline en bevat:
<ul>
  <li>geen geur</li>
  <li>geen smaak</li>
  <li>geen conserveringsmiddelen</li>
  <li>geen antioxidanten of andere toegevoegde stoffen</li>
</ul>
Zijn de borstkompressen recycleerbaar? De kompressen bevatten onderdelen die recycleerbaar zijn, maar een intact kompres is niet recycleerbaar. Wij streven ernaar meer recycleerbare producten te ontwikkelen. Als u liever een herbruikbaar product gebruikt, kunt u de wasbare borstkompressen gebruiken.
Waarom zijn de wegwerp borstkompressen zo groot? De unieke vorm zorgt voor volledige afdekking en maximale discretie onder kleding. Ook zorgt de bredere afdekking voor meer absorptie omdat het Super Absorberend Polymeer verspreid wordt over het gehele oppervlak van het kompres.
Wat moet ik doen als mijn microgolfoven het pack niet gelijkmatig verwarmt? Zelfs microgolfovens met hetzelfde vermogen verwarmen verschillend en soms niet gelijkmatig. Wij adviseren dat u de temperatuur van het pack altijd controleert voordat u deze uit de microgolfoven verwijdert. Als de verwarming ongelijkmatig lijkt, even schudden om de parels te mengen.
Van welk type plastic is het handvat van de beker met rietje en anti-morsbeker gemaakt? De vorm van het handvat is gemaakt van polypropyleen en het materiaal over de vorm is gemaakt van thermoplastisch elastomeer.
Van welk type plastic zijn uw flesjes gemaakt? Alle mOmma® flesjes zijn gemaakt van polypropyleen. Dit is een kunststof die geen chemicaliën bevat en BPA-vrij is.
Hoe moet ik mijn producten van mOmma® bewaren? Bewaren in een droge, overdekte plaats en niet in direct zonlicht of warmte. Ook niet bewaren in ontsmettingsmiddel ("sterilisatie-oplossing") omdat dit tot schade kan leiden. Niet bewaren, reinigen of in contact laten komen met oplosmiddelen of agressieve chemicaliën, dit kan leiden tot schade.
Hoe moet ik de beker met rietje van mOmma® reinigen? Na elk gebruik alle onderdelen van het product grondig wassen in warm water met zeep en goed naspoelen. De onderdelen mogen ook in de vaatwasser, maar ENKEL op het bovenste rek.

Maak het product niet schoon en zorg ervoor dat het niet in contact komt met oplosmiddelen of agressieve chemicaliën, dit kan schade veroorzaken.
Hoe lang moet ik de producten of onderdelen van mOmma® steriliseren voor het eerste gebruik? De onderdelen van mOmma® moeten worden gesteriliseerd gedurende 5 minuten in kokend water voor het eerste gebruik. Als u gebruik maakt van een sterilisatie-systeem, volg dan de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid water volgens de aanwijzigingen op uw stoomsterilisator gebruikt, om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet oververhit geraken en/of smelten. Als u de producten gaat steriliseren in kokend water, op het fornuis, zorg ervoor dat u voldoende water gebruikt, zodat de producten blijven drijven en de bodem of zijkanten van de kookpot niet aanraken, omdat dit kan leiden tot oververhitting of het smelten.
Mijn kind heeft een deeltje van het rietje ingeslikt, wat moet ik doen? Neem contact op met een zorgverlener. De siliconen die gebruikt worden voor de prducten van mOmma zijn van medische kwaliteit en breken niet af tijdens de vertering.
Welk type inkt is er op de flesjes van mOmma® gebruikt? De inkt die gebruikt wordt op de flesjes van mOmma is afkomstig vanuit de voedingsindustrie en is dus geheel veilig.
Mijn mOmma® Beker met Rietje lekt, wat moet ik doen? Wij vinden het jammer dat dit u overkomt. Zorg ervoor dat het deksel van uw beker stevig vast is geschroefd. Als dit het probleem niet oplost, gelieve contact op te nemen.
Hoe haal je het deksel van de mOmma® Beker met Rietje uit elkaar en hoe reinig je het? Het deksel van de mOmma Bieker met Rietje is niet bedoeld om uit elkaar te halen. We raden aan om het deksel te weken in een warm sopje, grondig spoelen met warm water en het te laten opdrogen. U kunt ook de beker en het deksel op het bovenste rek van uw vaatwasser plaatsen.
Waar kan ik vervangrietjes vinden voor de mOmma® Beker met Rietje? Vervangrietjes zijn beschikbaar voor aankoop.
Hoe moet ik het rietje van mOmma® reinigen? U kunt het rietje met de hand wassen, spoelen met warm water of gebruik een kleine speenborstel.
Wat is het doel van de bal aan het einde van rietje? Het maakt deel uit van het ontwerp, maar zorgt er ook voor dat het gaatje klein is, zodat de vloeistof niet te snel omhoog gaat.
Welk type materiaal wordt er gebruikt voor het mOmma® rietje? Het bovenste gedeelte van het mOmma® rietje is gemaakt van 100% siliconen (waar de peuter zuigt) en het onderste gedeelte is gemaakt van polyethyleen.
Van welk type plastic is het deksel van de beker met rietje gemaakt? Het deksel is gemaakt van polypropyleen. Deze kunststof bevat geen chemicaliën en is BPA-vrij.
Van welk type plastic is het handvat van de beker met rietje gemaakt? De vorm van het handvat aan de beker is gemaakt van polypropyleen en het materiaal over de vorm is gemaakt van thermoplastisch elastomeer.
Van welk type plastic zijn uw flesjes gemaakt? Alle flesjes zijn gemaakt van polypropyleen. Deze kunststof bevat geen chemicaliën en is BPA-vrij.
Hoe was ik het Lansinoh-Borstvoedingsarmband? Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband is machinewasbaar op het fijne wasprogramma. Plat drogen en niet bleken, stomen of strijken.
Hoe gebruik ik het Lansinoh-Borstvoedingsarmband? Schuif het Lansinoh-Borstvoedingsarmband op uw onderarm en zet uw baby in de voorkeurshouding voor borstvoeding.
Kan ik het Lansinoh-Borstvoedingsarmband bij verschillende borstvoedingshoudingen gebruiken? Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband kan gebruikt worden bij veel verschillende borstvoedingshoudingen. Met dit kussen kunt u de baby naar uw borst toebrengen om borstvoeding te geven in plaats van voor over te buigen. Dit is ideaal voor de houding, het aanleggen en het voorkomen van rugpijn
Is het Lansinoh-Borstvoedingsarmband goed voor gebruik onderweg? Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband is zeker goed voor borstvoeding onderweg. Het is zeer makkelijk bij het reizen en past in elke luiertas.
Waar wordt het Lansinoh-Borstvoedingsarmband gemaakt? Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband wordt gemaakt in China.
Is het Lansinoh-borstvoeding afstelbaar of komt het in verschillende maten uit? Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband past rond de arm in plaats van rond het middel, dus het is geschikt voor elke maat.
Kan het Lansinoh-Borstvoedingsarmband gebruikt worden door moeders die een keizersnede hebben ondergaan? Ja, het Lansinoh-Borstvoedingsarmband is uitstekend voor een buik na een keizersnede. Het is zeer makkelijk en comfortabel te plaatsen, biedt zachte bescherming en stelt de moeder in staat om haar baby op natuurlijke wijze naar de borst toe te brengen om het te voeden.
Wordt bij het Lansinoh-Borstvoedingsarmband een draagkoffer meegeleverd? Ja – Het Lansinoh-Borstvoedingsarmband wordt geleverd in een speciaal hiervoor gemaakt licht en makkelijk mee te nemen draagkoffer.
Hoe werkt de Moedermelkcollector? De Lansinoh-Moedermelkcollector moet stevig tegen de borst zitten en een luchtdichte afdichting vormen. Door de afdichting ontstaat een zacht vacuüm waardoor de lekkende melk uit de andere borst tijdens het voeden wordt opgevangen.
Werkt de Moedermelkcollector nog steeds als de andere borst niet lekt tijdens het voeden? Als de andere borst niet lekt, stimuleert de zachte zuignap de toeschietreflex. U kunt ook de melkstroom op gang brengen door uw borst te masseren of te verwarmen.
Kan de Moedermelkcollector ook de achtermelk opvangen? Achtermelk is de dikkere, romigere moedermelk bij het einde van de borstvoedingssessie. De Moedermelkcollector is ontwikkeld om lekkende melk uit de andere borst op te vangen bij het voeden of kolven. Dit eerste deel van de melk ofwel 'druppelende melk' is de waterige melk die rijk is aan koolhydraten en niet de vettigere en rijkere achtermelk. U leert het met vallen en opstaan en het hangt ook af van hoelang u uw baby voedt en of u een overvloed aan moedermelk heeft. Wanneer u de opgevangen melk in de koelkast bewaart, weet u door de kleurverandering en de dikte van de romige laag of u achtermelk heeft opgevangen.
Moet er in de Moedermelkcollector geknepen worden om deze te laten functioneren? Ja, knijp voorzichtig in het midden van de Moedermelkcollector en zet deze over uw borst heen voor een luchtdichte afdichting.
Kan de Moedermelkcollector gebruikt worden om colostrum af te kolven voordat de baby is geboren? Colostrum heeft een andere viscositeit dan moedermelk: het is een gelige, dikkere vloeistof en heeft een andere samenstelling dan rijpe moedermelk. Vanwege de dikte raden wij u aan om met een gezondheidszorgprofessional te spreken voor advies over het veilig opvangen van colostrum voordat de baby geboren is.
Zorgt de Moedermelkcollector ervoor dat de borst leeg raakt? De Lansinoh®-Moedermelkcollector is ontwikkeld om moedermelk op te vangen die van nature uit de andere borst lekt.
Is de Moedermelkcollector geschikt voor het voeden van een oudere baby? De Moedermelkcollector kan gebruikt worden voor het voeden van een oudere baby. Als u een peuter heeft, vindt u het wellicht makkelijker om hem of haar zittend met zijn of haar gezicht naar u toe te voeden.
Is de Moedermelkcollector geschikt voor moeders die de eerste keer borstvoeding geven? De Moedermelkcollector kan door iedere moeder worden gebruikt en is ontwikkeld voor gebruik tijdens de borstvoeding of het kolven om de lekkende melk uit de andere borst op te vangen. Wij bevelen borstvoeding uit beide borsten aan in combinatie met de Moedermelkcollector.
Kan ik de Moedermelkcollector gebruiken om melk op te vangen wanneer ik mijn baby niet voed? De Moedermelkcollector is bedoeld voor gebruik aan de andere borst tijdens het voeden of kolven.
Kan ik de Moedermelkcollector gebruiken bij het kolven? Ja. Deze kan uitstekend naast een enkele elektrische of handmatige borstkolf worden gebruikt.
Kan de Moedermelkcollector gebruikt worden om te kolven? De Moedermelkcollector kan in noodgevallen gebruikt worden om moedermelk te verzamelen, maar hiervoor is het niet bedoeld.
Kan ik de Moedermelkcollector gebruiken om te kolven wanneer ik niet thuis ben? Ja natuurlijk! De Moedermelkcollector is klein en draagbaar, dus u kunt het altijd meenemen. Ook wordt er een deksel bijgeleverd zodat het schoon blijft in uw tas. Neem ook een Lansinoh-bewaarzakje of ‑flesje mee om de opgevangen moedermelk te bewaren.
Is de Moedermelkcollector geschikt voor kleinere borsten? Ja. Het is geschikt voor elke maat.
Komt de Moedermelkcollector in verschillende maten uit? Nee. Het is geschikt voor elke maat.
Werkt de Moedermelkcollector ook als ik grote tepels heb? Ja. Het is geschikt voor elke maat.
Kan ik de Moedermelkcollector gebruiken als ik mijn baby liggend voed? / Werkt de Moedermelkcollector als ik de baby in verschillende houdingen voed? Elke moeder heeft haar eigen favoriete houding voor het geven van borstvoeding, maar door nieuwe houdingen uit te proberen, kunt u ervoor zorgen dat de Moedermelkcollector beter werkt. Als de moeder de baby onder haar arm heeft (bakerhouding of rugbyhouding), dan is het lichaam van de baby aan de andere kant van de moeder dan de Moedermelkcollector, wat ook nuttig is. Met een Borstvoedingsarmband om u en uw baby te ondersteunen, kunt u zorgen voor een comfortabele houding en ruimte voor de borstkolf.
Kan de baby de Moedermelkcollector eraf trekken tijdens het voeden? De Moedermelkcollector werkt doordat deze stevig aan de borst zit en vormt een luchtdichte afdichting. Door de luchtdichte afdichting is handsfree zuigen mogelijk. Als u de madonnahouding of doorgeschoven madonnahouding (cross-cradle houding) gebruikt, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is tussen de Moedermelkcollector en de voeten van uw baby.
Doet het zuigen pijn? Nee. Zorg ervoor dat de tepelhof in het midden is. Belangrijk is dat het zuigen en de plaatsing juist gebeurt. Als u dat doet, is alles in orde!
Wat moet ik met de opgevangen melk doen? Wanneer de Moedermelkcollector vol is of wanneer u klaar bent met voeden, giet u de opgevangen moedermelk in een Lansinoh®-bewaarzakje of ‑flesje.
Kan ik de Moedermelkcollector gebruiken om de melk te bewaren? Nee, de Moedermelkcollector is niet bedoeld om de moedermelk erin te bewaren. Wanneer de Moedermelkcollector vol is of wanneer u klaar bent met voeden, giet u de opgevangen moedermelk in een Lansinoh®-bewaarzakje of ‑flesje.
Is de Moedermelkcollector geschikt als ik geen snelle toeschietreflex heb? Ja. De Moedermelkcollector is nuttig om moedermelk uit de andere borst op te vangen die anders in een borstkompres terechtkomt en wordt weggegooid.
Zorgt de Moedermelkcollector voor het stimuleren van (meer) moedermelk? Om meer moedermelk te krijgen, dient een borstkolf te worden gebruik. Met de Lansinoh®-Moedermelkcollector wordt moedermelk opgevangen die anders verspild wordt wanneer een natuurlijke toeschietreflex plaatsvindt.
Kan de Moedermelkcollector veilig in de vaatwasser? Ja, maar de Moedermelkcollector mag uitsluitend op het bovenste rek van de vaatwasser worden geplaatst.
Kan de Moedermelkcollector met sterilisatievloeistof of  tabletten gesteriliseerd worden? Het is veilig om de Moedermelkcollector in een magnetronveilig stoomsterilisatiezakje en een speciale sterilisatiemachine te plaatsen.
Wanneer is de Moedermelkcollector gereinigd en hoelang blijft deze schoon? Er bestaat geen tijdslijn voor hoelang de Moedermelkcollector schoon blijft na het uitkoken. Als alle onderdelen volledig droog zijn en de deksel erop zit, kan deze worden gebruikt zolang deze niet verontreinigd is.
Hoe moet de Moedermelkcollector na het reinigen worden bewaard? Wij raden aan om de Moedermelkcollector koel en droog te bewaren met het deksel stevig erop.
Kan de Moedermelkcollector met kokend water worden gereinigd? Ja, we bevelen aan om de Moedermelkcollector en deksel 5 minuten lang vóór het eerste gebruik uit te koken. Was altijd alle onderdelen in warm zeepsop en spoel ze af met schoon water na elk gebruik. Reinig zoals vereist.
Is de Moedermelkcollector al van te voren gesteriliseerd? Nee, we bevelen aan om de Moedermelkcollector en deksel 5 minuten lang vóór het eerste gebruik te steriliseren.
Op welke temperatuur kan de Moedermelkcollector worden gesteriliseerd? De Moedermelkcollector kan met kokend water (100°C) worden gesteriliseerd.
Wordt er een deksel bij de Moedermelkcollector geleverd? Ja, het meegeleverde deksel is zo ontworpen dat er geen vuil en stof in de Moedermelkcollector komt wanneer u deze niet gebruikt.
Waar dient het deksel voor? Het deksel is ontworpen om te voorkomen dat er vuil en stof in de Moedermelkcollector komt wanneer u onderweg bent. Het deksel kan ook als basis worden gebruikt.
Zorgt het deksel voor een luchtdichte afsluiting van de opgevangen melk in de Moedermelkcollector? Nee, het deksel zorgt niet voor een luchtdichte afsluiting van de Moedermelkcollector. Het is belangrijk om na gebruik de opgevangen melk over te gieten in een bewaarzakje of ‑flesjes voor moedermelk.
Wordt er bij de Moedermelkcollector een stopper meegeleverd? Nee.
Wordt er bij de Moedermelkcollector een bewaarpouch meegeleverd? Nee.
Hoe moet het riempje van de Moedermelkcollector worden gewassen? We raden u aan om het riempje niet te wassen.
Waar wordt de Moedermelkcollector gemaakt? De Moedermelkcollector wordt gemaakt in Thailand.
Is de Moedermelkcollector BPA-vrij? Ja, de Moedermelkcollector is BPA‑ en BPS-vrij.
Is de Moedermelkcollector voedselveilig? Ja. De Moedermelkcollector is gemaakt van 100% voedselveilige siliconen.
Hoe vaak moet ik mijn wasbare zoogkompressen verwisselen? De kompressen moeten vaak verwisseld worden om de huid gezond te houden. Als algemene richtlijn geldt na elke voedingsbeurt of als ze verzadigd zijn.
Kunnen de kompressen in de wasmachine worden gewassen? Ja, wij raden u aan om deze te wassen in het meegeleverde netzakje met het fijnwasprogramma op 40°C. Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter. Plat leggen om te drogen.
Zijn de wasbare zoogkompressen van Lansinoh® glutenvrij? Ja, ze zijn glutenvrij.
Bevatten de wasbare zoogkompressen latex? Nee, ze zijn latexvrij.
Ik krijg een jeukend/kriebelend gevoel van het dragen van zoogkompressen. De wasbare zoogkompressen van Lansinoh hebben een ultrazachte toplaag voor comfort, zelfs voor de zeer gevoelige huid.
Hoe was ik de kompressen? De kompressen kunnen in de wasmachine worden gewassen. Gebruik een fijnwasprogramma op 40°C voor het beste resultaat. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Leg ze alleen plat om te drogen. Niet strijken. Niet stomen.

De wasinstructies staan op het netzakje.
Kan ik een droger gebruiken? Nee, we raden u aan om ze plat te leggen om te drogen zodat ze in vorm blijven.
Kan ik een wasverzachter gebruiken bij het wassen? Gebruik GEEN wasverzachter. Hierdoor wordt het absorptievermogen ervan minder.
Welk reinigingsmiddel moet ik gebruiken? U kunt algemene reinigingsmiddelen voor stoffen gebruiken zoals Tide, Dash en Persil.
Moet ik ze vóór het eerste gebruik wassen? Nee, u hoeft de kompressen niet vóór het eerste gebruik te wassen.
Hoe vaak moet ik ze wassen? Was ze na elk gebruik in de wasmachine. De kompressen moeten vaak verwisseld worden om de huid gezond te houden. Als algemene richtlijn geldt na elke voedingsbeurt of als ze verzadigd zijn.
Moet ik het netzakje gebruiken bij het wassen? Door het netzakje blijft de vorm van de kompressen behouden. Hierdoor wordt ook het wassen van de kompressen zelf gemakkelijk.
Zijn de wasbare zoogkompressen in verschillende maten of kleuren verkrijgbaar? De wasbare zoogkompressen van Lansinoh® zijn slechts in één maat en kleur verkrijgbaar.
Kan ik slapen met de wasbare zoogkompressen in mijn beha? Ja, veel moeders vinden onze wasbare zoogkompressen voldoende absorberend om ook 's nachts te gebruiken. Wij raden u aan om de kompressen 's nachts te verwisselen als ze verzadigd zijn.
Lekken de wasbare zoogkompressen door mijn kleding heen? Bij de wasbare zoogkompressen van Lansinoh wordt een beschermtechnologie met drie lagen gebruikt voor bescherming tegen lekken: 1) een zachte binnenlaag voor hoogstaand comfort, zelfs bij de zeer gevoelige huid, 2) een unieke absorberende mix met natuurlijke vezels in de kern voor snel absorberen en drogen en 3) een waterdichte buitenlaag voor zelfvertrouwen gedurende de hele dag.
Hoe blijven ze zitten? Kan ik mijn wasbare zoogkompressen zonder beha dragen? De kompressen bevatten een antisliprand zodat ze op hun plaats blijven. Wij raden u aan om ze in uw voedingsbeha of voedingshemd te dragen. Zorg ervoor dat u ze met de contourrand op de onderkant legt.
Hoe groot is de doorsnede van de wasbare zoogkompressen? De kompressen hebben een contour in de vorm van een traandruppel, waardoor ze enigszins langer dan breed zijn. Als ze plat liggen, is de afmeting ca. 12,7 cm bij 11,4 cm per stuk. De kompressen hebben een antisliprand zodat ze op hun plaats blijven. Voor het beste resultaat raden wij u aan om deze in uw voedingsbeha of voedingshemd dragen. Zorg ervoor dat u ze met de contourrand op de onderkant in uw beha legt.
Van welke stof worden de wasbare zoogkompressen gemaakt? Onze kompressen worden gemaakt van bamboe en polyester met drie verschillende lagen die ontwikkeld zijn voor comfort, absorptievermogen en waterdichte bescherming.
Blijven deze kompressen aan de tepels kleven? Onze wasbare zoogkompressen van Lansinoh hebben een ultrazachte binnenlaag die zelfs geschikt is voor de zeer gevoelige huid. De kompressen bevatten een antisliprand zodat ze op hun plaats blijven. Ze zijn comfortabel in gebruik en superabsorberend. Ze mogen niet aan de tepels blijven kleven.
Moet ik de BIO-massageolie wassen na de perineale massage? U hoeft BIO-massageolie niet af te wassen na perineummassage. De olie is hydraterend en als het wordt opgenomen verzacht het je huid.
Waar vind ik instructies voor perineale massage? Instructies voor perineale massage zijn inbegrepen bij BIO massageolie.
Hoe gebruik je massageolie voor een perineale massage? BIO massageolie is speciaal ontwikkeld en getest om perineale massage te vergemakkelijken. Massageolie is alleen nodig voor uitwendig en niet voor inwendig gebruik, omdat de vagina van nature vochtig is. Massageolie mag alleen worden aangebracht op de vingers die worden gebruikt om de huid van het perineum te masseren en te strekken.
Kan ik voor de 34e week van de zwangerschap beginnen met de perineale massage? Onderzoek toont aan dat perineale massage effectief is in het verminderen van het risico op perineale ruptuur wanneer deze regelmatig wordt uitgevoerd vanaf de 34e week van de zwangerschap. Wil je eerder beginnen, vraag dan advies aan je verloskundige of gynaecoloog.
Bevat biologische massageolie kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen? Biologische massageolie bevat geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Hoe biedt BIO Perineum Verzachtende Spray verlichting? De Bio Post-Childbirth Soothing Spray bevat verfrissende en kalmerende ingrediënten die de symptomen helpen verlichten en waarvan het effect door de getroffenen zeer positief is beoordeeld.
Hoe vaak moet ik de BIO verzachtende spray voor het perineum gebruiken? U kunt de BIO Post-Bevalling Verzachtende Spray zo vaak gebruiken als u nodig acht. De meeste vrouwen passen het toe na gebruik van het toilet en/of elke keer dat ze hun kraambed verschonen.
Kan ik BIO Soothing Spray op een verband of cosmetisch doekje sprayen in plaats van het rechtstreeks op de huid aan te brengen? Ja, je kunt de BIO Soothing Spray direct op de huid of op een verband- of kraambed sprayen. Je kunt het ook op een tissue sprayen om de geslachtsdelen af ​​te vegen. Bewaring in de koelkast zorgt voor extra verlichting van afkoeling.
Kan ik de BIO verzachtende spray voor het perineum ook gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding? Ja, alle Lansinoh®-producten zijn uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor en na de geboorte en tijdens het geven van borstvoeding.
Is de BIO postpartum rustgevende spray geschikt voor veganisten en vegetariërs? Ja, Lansinoh Perineal Soothing Spray is veganistisch.
Is de postpartum handdoek absorberend? Nee, het maandverband en het beschermzakje zijn niet absorberend. We raden aan om het te gebruiken met een postpartum handdoek als je een wekelijkse menstruatie hebt.
Kan ik het postpartum servet direct op de huid leggen of moet ik het hygiënische beschermzakje gebruiken? Het postpartum servet kan worden gebruikt met of zonder een hygiënisch beschermzakje, afhankelijk van wat u verkiest. Zorg ervoor dat u de temperatuur test voordat u de handdoek rechtstreeks op uw huid legt.
Kan ik de postpartum handdoek opwarmen zonder magnetron? Ja. Instructies voor het opwarmen van de postpartum handdoek in een waterbad vindt u in de gebruiksaanwijzing.
Kan ik de postpartum pad gebruiken na een keizersnede? Ja, je kunt de koude postpartum handdoek gebruiken om het gevoelige of jeukende litteken van de keizersnede te verzachten.
Is de postpartum pad vrij van BPA en ftalaat? De postpartum handdoek is BPA-vrij, BPS-vrij, ftalaatvrij, loodvrij en latexvrij.
Wanneer en hoe lang na de geboorte moet ik de intieme perineumdouche gebruiken? U kunt de intieme perineumdouche direct na de bevalling gebruiken en zo lang als u wilt. Het is vooral nuttig in de eerste weken na de bevalling, wanneer naar het toilet gaan ongemakkelijk kan zijn.
Moet ik mezelf afdrogen na het gebruik van de intieme perineumdouche? Na het gebruik van de intieme perineumdouche kunt u zich afdrogen of wachten tot u zich droog voelt.
Is de intieme perineum douchefles waterdicht? Draai de dop stevig vast en trek de sproeikop stevig uit. De afdichting op de nek voorkomt dat er water ontsnapt.
Kan ik de intieme perineum douche in de vaatwasser reinigen? Nee, het is aan te raden om het intieme perineum alleen met de hand te reinigen met milde zeep en lauw water.
Kan ik de intieme perineumdouche gebruiken na een stoelgang? In alle gevallen. Het ontwerp van de intieme perineumdouche is gebaseerd op een eenvoudig reisbidet dat traditioneel voor dit doel wordt gebruikt.
Hoe gebruikt u Lansinoh voorraadpotten voor moedermelk? Met voorraadpotten voor moedermelk kan moedermelk in de koelkast of vriezer worden bewaard en veilig worden vervoerd.
Zijn de voorraadpotten compatibel met alle Lansinoh borstkolven? Ja, Lansinoh voorraadpotten zijn compatibel met Lansinoh borstkolven. In de potten kunt u direct uw melk afkolven.
Zijn de voorraadpotten compatibel met Lansinoh-flessen? Ja, de voorraadpotten kunnen worden gebruikt als fleslichamen voor alle Lansinoh-flessen. Ze zijn compatibel met Lansinoh Natural Wave-fopspenen.
Van welk plastic zijn de bewaarzakjes voor moedermelk gemaakt? Lansinoh® bewaarzakjes voor moedermelk zijn gemaakt van 100% nieuw plastic. Alleen het gebruik van nieuw plastic kan ervoor zorgen dat er geen ongewenste of potentieel gevaarlijke weekmakers uw melk kunnen besmetten. Ze zijn met name gemaakt van LDPE (Low Density Polyethylene) en LLDPE (Linear Low Density Polyethylene) die zijn goedgekeurd voor contact met voedsel en zijn goedgekeurd door de FDA.
 Zijn de bewaarzakjes voor moedermelk herbruikbaar? Lansinoh®-bewaarzakjes voor moedermelk zijn ontworpen voor eenmalig gebruik.
Hoe ontdooi je moedermelk als het bevroren is in je zakjes? Bij het ontdooien van uw moedermelk is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan om alle waardevolle voedingsstoffen in uw moedermelk te behouden. Als de zakjes plat zijn bewaard, hebben ze minder tijd nodig om te ontdooien. Moedermelk die in Lansinoh® sachets is ingevroren, kan in de koelkast of op kamertemperatuur worden ontdooid. Je kunt het verzegelde zakje ook in een pan met lauw kraanwater doen, maar gebruik nooit extreem heet of kokend water.
Wanneer ontdooide moedermelk gebruiken?   Als uw melk, eenmaal ingevroren, een tijdje houdbaar is en al zijn eigenschappen behoudt, is dit niet het geval wanneer moedermelk wordt ontdooid. In de koelkast is het inderdaad maar 24 uur houdbaar. Als u uw moedermelk wilt ontdooien, raden wij u daarom aan goed na te denken over hoeveel u gaat ontdooien. Het zou zonde zijn om het weg te moeten gooien omdat je het niet snel genoeg hebt gebruikt. Nadat je moedermelk hebt ontdooid, verwarm je deze. Zodra deze stap is voltooid, moet uw kind de fles binnen een half uur innemen. Zodra deze tijd is verstreken, moet de melk worden weggegooid.
Hoe gebruik je ontdooide moedermelk?   Nadat je moedermelk hebt ontdooid, moet je deze nog opwarmen voordat je baby het kan drinken. Jonge moeders vragen zich vaak af hoe ze moedermelk moeten opwarmen, de gemakkelijkste manier is om een ​​flessenwarmer te gebruiken. Maar als je deze apparatuur niet hebt, kun je hem opwarmen in een dubbele boiler. We raden het gebruik van de magnetron af. Zeker zeer snel en praktisch, het werkt in op de samenstelling van de melk en verslechtert deze. Laatste tip: ontdooide moedermelk niet opnieuw invriezen. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van bacteriën, mogelijk ziekteverwekkers, die de baby absoluut niet nodig heeft.
 Kan ik mijn melk in de bewaarzakjes voor moedermelk in de magnetron zetten? Nee, het wordt niet aanbevolen om moedermelk in de magnetron te zetten, omdat het de waardevolle voedingsstoffen en vitamines die het bevat, vernietigt. De magnetron kan ook gevaarlijke "hotspots" creëren die uw baby kunnen verbranden wanneer u haar voedt.
 Kan ik mijn melk direct in de bewaarzakjes afkolven? De nieuwe Lansinoh® opbergzakken zijn compatibel met al onze Lansinoh® borstkolven. U kunt uw moedermelk rechtstreeks in de sachets afkolven.
Zijn Lansinoh borstschilden vaatwasmachinebestendig? Ja. Lansinoh borstschilden kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.
Met welke Lansinoh borstkolven zijn ze compatibel? Lansinoh borstschilden zijn compatibel met alle Lansinoh borstkolven: 2 in 1 elektrische borstkolf, compacte elektrische borstkolf, handmatige borstkolf, Smartpump huurborstkolf
Zijn de tepels compatibel met andere borstkolven dan het merk Lansinoh? Nee, Lansinoh-borstschilden worden aanbevolen voor gebruik met elektrische of handmatige borstkolven van het merk Lansinoh.
Is er een linkerborstnippel en een rechterborstnippel? Neen. Maar het kan zijn dat de ene tepel groter is dan de andere, of anders reageert op zuigen, dus kies voor elke tepel de juiste maat.
Hoe weet ik welke maat borstschild bij mijn borst past? De diameter van het tepelkanaal moet iets groter zijn dan de diameter van de tepel, om voldoende ruimte te laten voor de tepel om comfortabel uit te rekken tijdens het afkolven. Lees meer over hoe u de maat van uw borstschild kiest.
Zijn alle ComfortFit borstschilden compatibel met de Single Expression Set? Ja, alle maten ComfortFit-borstschildjes (25 mm, 30,5 mm, 21 mm, 28 mm en 36 mm) zijn compatibel met de enkele afkolfset, evenals alle afkolfsets die bij Lansinoh-borstkolven worden geleverd.
Kan ik de tepeltips gebruiken voordat ik borstvoeding geef? Het is niet nodig om uw tepeltips te gebruiken voordat u begint met borstvoeding en de eerste paar weken na de geboorte. De biest die eruit komt bij de aanraking van je handen is meer dan genoeg voor de behoeften van je baby. Hierdoor kunt u tegelijkertijd voldoende borstvoeding geven.
Welke maten zijn beschikbaar voor Lansinoh-borsttips? Contact Lansinoh borsttips zijn verkrijgbaar in twee maten: T1 21 mm en T2 24 mm
Hoe weet ik of ik tepeltips moet gebruiken? Borsttips moeten worden gebruikt met het advies van een borstvoedingsspecialist. Ze mogen niet langdurig of tijdens de eerste weken van de geboorte van de baby worden gebruikt, tenzij specifiek voorgeschreven door een borstvoedingsdeskundige.
Kan ik de tepeltips gebruiken voor platte of ingetrokken tepels? We raden aan om de Latch Assist-lamp te gebruiken voor kleine, platte of ingetrokken tepels.
Kan ik de tepeltips gebruiken bij pijnlijke tepels? In het geval van pijnlijke tepels, laat uw borstvoedingsdeskundige een voeding observeren om de juiste plaatsing van het mondje van de baby te controleren. Borsttips van Lansinoh kunnen helpen tijdens het wachten op een borstvoedingsspecialist.