Al 35 jaar stelt Lansinoh gezondheid en welzijn van moeders en baby’s voorop.


Nous devons faire tout notre possible pour créer un avenir sain pour les familles que nous accompagnons.

C’est pourquoi nous nous sommes engagés dans un programme de développement durable qui s’appuie sur la science et soutient les objectifs de développement durable des Nations Unies.

Notre avenir, l’avenir de nos familles et l’avenir de la planète dépendent des mesures que nous prenons aujourd’hui.

Maar ons engagement stopt hier niet!

Sinds 2020 zijn wij actief in projecten ten gunste van sociale gelijkheid en duurzaamheid. Wij zijn trots op onze doelstellingen en zullen enkele initiatieven op onze website laten zien.


Initiatieven:

Ons Initiatief Bomen Planten is een bedrijfsbreed programma met de nadruk op het belang van gezonden bossen.

Wist u dat het concept duurzaamheid zijn oorsprong in de bosbouw heeft?

Het werd als eerste geïntroduceerd door Hans Carl von Carlowitz, die stelde dat er een evenwicht moet zijn – we mogen niet meer hout kappen dan er bijgroeit.

Al onze lokale kantoren is gevraagd om dit op hun eigen manier te vertolken en om lokale actieplannen te ontwikkelen om de bossen weer te laten groeien. In Turkije planten onze collega’s op elke verjaardag van een werknemer drie bomen, dus in totaal zijn dat 500 bomen per jaar.

Ons team in Duitsland heeft ervoor gekozen om zich te richten op herbebossing van een gebied met een FSC-keurmerk, namelijk het Gatowerbos in de buurt van Berlijn. Ze hebben 1.500 bomen in één dag geplant.

In 2021 is Lansinoh France Benelux begonnen met het partneren met Reforest’Action. Voor elke verkochte (elektrische) borstkolf planten we 1 boom. Klik hier voor meer info over dit project.


Veel van onze producten worden in onze fabriek in Izmir in Turkije vervaardigd. Izmir is een havenstad aan de Egeïsche Zee en veel van onze collega’s zijn opgegroeid met een nauwe persoonlijke en vertrouwde relatie met het water.

Zij begrijpen hoe belangrijk gezonde oceanen zijn voor de algehele gezondheid van onze planeet.

Ons Turks productieterrein werkte samen met de lokale Kunststoftechnische Beroepsgerichte Middelbare School Mazhar Zorlu en richtte het project ‘Kust Opruimen’ op.

Het projectgebied is een stad vlak bij Izmir genaamd Foça – İngiliz Cape. Kijk hier naar hun laatste grote opruimactie – deze eindigde met 16 goedgevulde vuilniszakken en een schone kust:


Onze initiatieven ten gunste van rechtvaardigheid en sociale verantwoordelijkheid:

SPONSORING VAN HET PROMOTIETRAJECT AAN PRIESTLEY.

Het Internationaal Klimaatcentrum Priestley aan de Universiteit van Leeds brengt wereldleidende expertise samen om onderzoek te doen voor het onderbouwen van robuuste en tijdige oplossingen om klimaatverandering en de impact ervan op de samenleving en ecosystemen aan te pakken. Wij sponsoren een driejarig promotietraject dat in oktober 2020 van start gaat. Tijdens dit promotietraject wordt onderzoek gedaan naar de ‘Gemeenschappelijke baten van de koolstofarme economie: verbeterde luchtkwaliteit en minder mondiale opwarming’.

Klik hier voor meer info over dit project.

Nos objectifs de développement durable

Onze duurzaamheidsgoals

Hoe willen wij dit bereiken? Wij hebben als guideline de doelstellingen van de Verenigde Naties genomen en zullen ons best doen deze te bewerkstelligen.

Duurzaamheidsgoals

Een klimaatneutrale onderneming worden door onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen en door deze te compenseren:

Lansinoh zet zich in voor het initiatief voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van het “UN Global Compact” (Verenigde Naties) en ondersteunt de principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsrecht, milieu en anticorruptie.

Onze partners:

Merci pour votre inscription