De natuurlijke kracht van moedermelk

De natuurlijke kracht van moedermelk

Het is in de loop der jaren steeds duidelijker geworden dat moedermelk bijzondere, medische krachten bevat. Kankeronderzoeken tonen steeds vaker interesse en aandacht voor moedermelk, deze natuurlijke bron van voedingstoffen en immuniteit. Het is een feit, moedermelk is de beste voeding voor het kindje, past zich te allen tijde aan zijn behoeften aan, varieert van samenstelling als zijn ontwikkeling erom vraagt en blijft even sterk ondanks de invloeden van buitenaf. Het is ook een levend product, dynamisch, dat micro-organismes kan bestrijden maar ook beschadigd weefsel kan helpen herstellen.

Hieronder een lijstje dingen die je met moedermelk zou kunnen doen:

1. Bij huidklachten:

  • Een paar druppels moedermelk verzacht je gevoelige tepels
  • Het helpt kloofjes herstellen. Leg een kompres of gaasje geweekt met melk op de tepels
  • Moedermelk verzorgt een geïrriteerde navel door het met een gaasje geweekt in melk schoon te maken
  • Moedermelk is perfect voor het verzorgen van geïrriteerde babybilletjes of andere huidirritaties zoals eczeem of psoriasis (leg er een kompres (gaasdoekje) geweekt in melk op)
  • Kleine beschadigingen zoals wondjes, wratjes of brandplekken kun je ook met moedermelk behandelen
  • Hydrateer je huid door een kopje moedermelk aan het badwater toe te voegen

2. bij KNO-klachten (keel/neus/oor)

  • bij een verstopte neus, verkoudheid of ontsteking van het neusslijmvlies: moedermelk kan gebruikt worden in plaats van een zoutoplossing. Moedermelk zorgt er niet alleen voor dat de neusholtes gereinigd worden maar zijn beschermingsfactoren zullen het slijmvlies snel helpen herstellen en het beschermen tegen nieuwe infecties
  • Bij plakkende ogen, verstopt traankanaal , slijmvliesontsteking: een paar druppels melk een paar keer per dag in het ooghoek kunnen voor verlichting zorgen
  • Middenoorontsteking: een paar druppels melk een paar keer per dag om het binnenoor te reinigen

3. Bij ernstige ziekten

Er zullen steeds meer studies verschijnen over de voordelen van borstvoeding voor moeder en kind op lange termijn. Wat wij al weten bijvoorbeeld is dat moedermelk een belangrijk beschermingseffect heeft tegen een aantal aandoeningen zoals auto-immuunziektes rondom het maag-darmstelsel. Het versterkt ook het immuunsysteem van mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan en een behandeling volgen.

Een Zweeds onderzoeksteam heeft de aanwezigheid van een bepaald eitwit in moedermelk aangetoond dat in staat is om kankercellen te bestrijden terwijl gezonde cellen beschermd worden. Deze proteïne heeft de naam HAMLET (Human Alpha-lactalbumine Made Lethal to Tumor cells) gekregen. Deze stof heeft zich al meerdere keren bewezen bij patiënten met prostaatkanker en geeft goede hoop om in de toekomst andere vormen van kanker te kunnen bestrijden, zoals darm- of baarmoederhalskanker.

Om kort te gaan: je melk heeft MAGISCHE KRACHTEN!

Aarzel niet om je tips met ons en andere moeders te delen!

Merci pour votre inscription