Echografieën

Echografieën

Afhankelijk van het verloop van je zwangerschap, krijg je twee echo’s gedurende deze periode van 9 maanden. Hieronder leggen we je alles uit over deze twee echografieën.

13 weken echo

Tussen week 10 en 13 krijg je een termijnecho waarmee de geboortedag kan worden uitgerekend. Bij deze echo brengt de sonograaf gel op je buik aan om een hand-held transductieapparaat over je huid te bewegen en een beeld van de baby te bekijken.

Deze echo verstrekt de volgende informatie:

  • De volledige lengte van uw baby. Dit wordt de kruin-hiellengte genoemd.
  • Of je één baby, een tweeling of meer baby’s krijgt.
  • De hartslag van de baby.

20 weken echo

Tijd voor de echo in de 20ste week. Dit is de laatste keer dat je je baby ziet voordat je bevalt. Deze echo stelt de sonograaf in staat om te zien hoe je baby het maakt, d.w.z. of de baby een gezonde omvang heeft. Ook worden alle vingers en tenen geteld en zelfs de hersenen worden gecontroleerd! Ze zullen ook controleren waar de navelstreng en placenta zijn geplaatst en dit is ook het moment dat je het geslacht van je baby zult kunnen ontdekken, afhankelijk van de positie van de baby.

Afgezien van het bovenstaande zal de echo vergelijkbaar zijn met de eerste echo. Het enige wat je moet onthouden is dat je een volle blaas nodig hebt. Die fungeert als een ballon om de baarmoeder omhoog te duwen en jou en de sonograaf te helpen om te zien hoe je baby het maakt!

Een echografie gebruikt hoogfrequente geluidsgolven om een beeld van de baby in de buik te maken. Het lijkt op een onscherp zwart-wit beeld maar de sonograaf is in staat om je uit te leggen waar je baby zich bevindt op het scherm.

Geniet van deze kennismakingsmomentjes met je baby 

 

Merci pour votre inscription