Borstvoedingsuitzet voor een goed begin

Borstvoedingsuitzet voor een goed begin

Wil je graag borstvoeding geven en ben je nog onzeker over wat je wel of niet nodig hebt om ermee te starten?

Om je te helpen, hebben we een lijstje samengesteld zodat je goed voorbereid aan je borstvoedingsavontuur kan beginnen, zowel thuis als in het ziekenhuis.

1. Kleding

  • Een comfortabele voedingsbeha, het liefst van katoen en zonder beugels. Een niet te strakke sportbeha kan ook prettig zijn als jij ondersteuning nodig hebt. Denk vooral ruim om ervoor te zorgen dat je borsten niet belemmerd worden tijdens het op gang komen van de productie en de overgangsfase (stuwing). Een voedingshemdje biedt meestal al voldoende steun en comfort
  • Praktische T-shirts of nachthemden met een brede opening aan de voorkant. Zorg er dus voor dat je niet elke keer je kleding hoeft uit te trekken om te kunnen voeden en dat je baby op een prettige manier aangelegd kan worden
  • Een zachte deken of stola om je schouders te bedekken tijdens het voeden

2. Een draagdoek

Een draagdoek is ideaal om je baby onbeperkt en op een veilige manier te kunnen dragen. Door hem (bloot) huid -op- huidcontact aan te bieden, zal de productie op de beste manier gestimuleerd worden en zal je rustmomenten kunnen pakken zonder bang te zijn dat je baby van je buik afrolt.

3. Een lepeltje

Een lepeltje (van plastic of metaal) om je colostrum op te vangen als je baby niet aan de borst kan drinken gedurende de eerste uren na de geboorte

4. Een paar bakjes of spuitjes

Ideaal om de colostrum in te bewaren indien nodig. Ook spuitjes van 5ml en 10 ml om de colostrum via “finger feeding” aan je baby aan te kunnen bieden

5. Een tube Lanoline

Lansinoh’s HPA® Lanoline is ontwikkeld voor moeders die borstvoeding geven om pijnlijke tepels te verzorgen en te beschermen.

Gevoelige tepels komen vaak voor bij het geven van borstvoeding en zijn meestal het gevolg van een verkeerde aanleg van de baby aan de borst. Het is belangrijk dat de oorzaak van het probleem aangepakt wordt en in de tussentijd kan Lansinoh’s HPA® Lanoline de pijn verlichten. Het is klinisch bewezen dat de Lansinoh HPA® Lanoline gevoelige tepels helpt verzachten en beschermen.

6. Een pot kokosolie of biologische plantaardige olie

Denk aan natuurlijk producten om je borsten mee te masseren. Wil je liever geen olie gebruiken, pas dan de massage met een droge hand toe, hoe dan ook belangrijk om je borsten soepel te houden en de productie efficiënt te stimuleren. Borstmassage is de meest effectieve manier om je borsten tegen heftige stuwing en andere problemen te beschermen.

7. Hydrofiele doeken

Deze kun je tijdens de stuwing gebruiken. Nat en warm om je borsten voor te verwarmen of koud om ze na de voeding te koelen. Je kan natuurlijk ook onze Therapearls gebruiken, speciaal bedacht om zich aan de rondingen van de borsten aan te passen en zowel warm als koud te gebruiken.

8. Zoogcompressen

Voorkom lekken met de nieuwe wasbare borstkompressen van Lansinoh. Ze bieden maximale absorptie en absolute zachtheid om je tegen het lekken te beschermen, tussen en tijdens de voedingen aan de borst. Het druppelvormige concept biedt door zijn perfecte pasvorm extra comfort en een optimale bescherming. Je kunt ook voor wegwerp borstcompressen kiezen.

9. Eventueel extra kussens

om lekker in bed te kunnen zitten en een comfortabele voedingshouding aan te nemen.

10. Kleine gezonde snacks en flesjes water

voor op je nachtkastje (zoals gedroogd of vers fruit, noten, mueslirepen)…als je borstvoeding geeft, is je lichaam 24 uur per dag aan het werk waardoor het belangrijk voor je is om voldoende energie te hebben.

 

Heb jij zelf tips, aarzel niet om ze met ons te delen!

Alvast veel succes en borstvoedingsplezier!

 

Merci pour votre inscription